Луценко назвав справу ДБР проти Парубія безглуздою й антидержавною

Поділитися
Луценко назвав справу ДБР проти Парубія безглуздою й антидержавною Луценко закликав ДБР не ставати співучасником ворогів української державності
Колишній генпрокурор вважає, що Держбюро розслідувань має закрити кримінальне провадження.

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко розцінив кримінальну справу про події 2 травня 2014 року в Одесі, відкрите Державним бюро розслідувань щодо Андрія Парубія, як безглуздою й антидержавною. А також вказав на необхідність закриття цієї справи.

"Про "справу Парубія" за події в Одесі... Якщо в найкоротші терміни це безглузде і антидержавне виробництво не буде закрито слідчими ДБР, вони стануть співучасниками сепаратистів", - написав він на своїй сторінці в Facebook у понеділок ввечері, 23 вересня.

Колишній генпрокурор зазначив, що слідчі органи зобов'язані вносити до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію за всіма поданими заявами.

"Але ще є обов'язок захищати суверенітет і територіальну цілісність держави", - підкреслив він.

Нагадаємо, 23 вересня народний депутат від "Європейської Солідарності", колишній спікер Верховної Ради і екссекретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що ДБР порушило проти нього кримінальну справу щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі. Заяву до ДБР подав Андрій Портнов – колишній заступник глави президентської адміністрації засудженого за держзраду Віктора Януковича.

Заявник звинувачує Парубія у "створенні та координації громадських збройних угруповань з метою вчинення масових заворушень в Одесі ".

Масові сутички в Одесі за участю прихильників єдності України і проросійських бойовиків відбулися 2 травня 2014 року. В той день загинули 48 і постраждали 250 осіб. Більшість загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

Зазначимо, що одного фігурантів "справи 2 травня" – російського бойовика Євгена Мефьодова, обвинуваченого в посяганні на територіальну цілісність України, видали РФ у рамках обміну утримуваними особами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі