Лутковська «цинічно обманює Європу» у справі Луценка, - Доній

Поділитися
© news.intv.ua
Валерія Лутковська підготувала і направила зі своїм підписом до Європейського суду документ під назвою «Зауваження Уряду України у справі «Луценко проти України», в якому стверджує, що жодне право Юрія Луценка в ході судового процесу в Україні не було порушено, тому позов Луценка є абсолютно безпідставним. Опозиція вважає, що через це вона не може претендувати на посаду омбудсмена.

Уповноважений Уряду України в Європейському суді з прав людини Валерія Лутковська не має морального права претендувати на посаду омбудсмена. Про це заявив народний депутат від фракції «НУ-НС» Олесь Доній.

Як відомо, про намір підтримати Лутковську на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини заявили в Партії регіонів.

«Знаковим моментом в її «фаховості» є документ під назвою «Зауваження Уряду України у справі «Луценко проти України», підготовлений Лутковською та направлений за її підписом до Європейського суду з прав людини. Так ось, ця пані стверджує, що жодне право Юрія Луценка в ході судового процесу в Україні не було порушено, тому позов Луценка є абсолютно безпідставним», - наголосив Доній, якого цитує прес-служба «Народної самооборони».


/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE

«При тому, що багато правозахисних організацій визнали справи проти Тимошенко і Луценка політично вмотивованими, при тому, що провідні європейські політики та інтелектуали (зокрема і Вацлав Гавел та Адам Міхник) чітко вказали на всі ознаки наявності політичних репресій в цих справах, Валерія Лутковська цинічно обманює Європу про дотримання всіх прав і свобод Юрія Луценка. То яким правозахисником вона може бути після такої ганьби у справі Луценка? Валерія Лутковська однозначно встала на бік звинувачення, замість навіть ілюзорної об’єктивності натомість вона стала «рупором Прокуратури», - підкреслює народний депутат.

Доній закликав депутатів голосувати проти кандидатури Лутковської на посаду Уповноваженого ВР з прав людини, як особи необ’єктивної та залежної від влади.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав кандидатуру Євгена Захарова на посаду уповноваженого ВР з прав людини. !zn

Читайте також:

Тимошенко вважає, що Лутковська не зможе однаково захищати права всіх громадян України

Литвин може висунути свого кандидата на посаду омбудсмена

Рада прийме рішення стосовно посади омбудсмена 13 березня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі