Львівська мерія буде починати роботу з молитви

Поділитися
Львівська міська рада вчора ввела традицію кожне засідання починати з молитви і короткої проповіді священика Української греко-католицької церкви (УГКЦ). Про це у п'ятницю, 17 грудня, пише «Коммерсантъ-Украина».
Львівська міська рада вчора ввела традицію кожне засідання починати з молитви і короткої проповіді священика Української греко-католицької церкви (УГКЦ). Про це у п'ятницю, 17 грудня, пише «Коммерсантъ-Украина».Вчорашнє засідання Львівської міської ради відкрив молитвою і проповіддю, які тривали близько 10 хвилин, представник Української греко-католицької церкви, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці Орест Фредина. Батько Фредини, якого депутати вже назвали «капеланом міськ ради» (священиком при міськраді), прочитав Отче наш, після чого повідав про нещодавню поїздку до Єрусалиму. «Ми помолилися за наш народ, за місто Львів і за всіх депутатів міськради», - сказав священик і побажав депутатам «доброчинної» роботи. На думку автора нововведення, мера Львова Андрія Садового, це буде сприяти успішній роботі депутатського корпусу. Однак представники інших конфесій обурені тим, що молебні буде проводити тільки священик УГКЦ. Підтримують мера й інші депутати. «Я разом із більшістю. І не бачу нічого поганого в тому, що священик УГКЦ», - сказав депутат Роман Плахтій (фракція ВО «Свобода»). Між тим, депутат Андрій Мочарський (фракція Партії регіонів) вважає, що молитву та проповіді повинні по черзі читати представники різних конфесій. «Ідея чудова. Проте не зовсім коректно по відношенню до інших конфесій віддавати перевагу священику від УГКЦ. На найближчому засіданні я маю намір виступити з цією ініціативою», - сказав Мочарський. На думку митрополита Львівського, архієпископа Римо-католицької церкви Мечислава Мокшінського, у стінах міськради не повинні проводитися молебні: «У таких публічних місцях, як міськрада, слід обговорювати закони. Ми за створення каплиці біля будівлі міськради, де кожен депутат зможе помолитися індивідуально, виходячи зі своїх переваг - конфесій», - заявив він. За словами Садового, у плани міської ради входить побудувати каплицю, де будуть проводити богослужіння всі конфесії.

За матеріалами КоммерсантЪ-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі