Мальта і Словаччина відкликають своїх послів з Москви

Поділитися
Мальта і Словаччина відкликають своїх послів з Москви Керівники Мальти та Словаччини теж вирішили відкликати своїх послів з Росії © Sputnik/ Vladimir Sergeev
Дипломатів відкликають у зв'язку зі "справою Скрипаля".

Мальта оголосила про відкликання свого посла в Росії для політичних консультацій у зв'язку з отруєнням екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля.

У Twitter мальтійський уряд повідомив про те, що висловлює повну солідарність з урядом Великої Британії на тлі цього серйозного виклику нашій спільній безпеці".


Як повідомляли ЗМІ, влада острівної держави вирішила не висилати російських дипломатів за прикладом більшості країн Євросоюзу, пояснивши, що це буде означати "кінець дипломатичних відносин" з Росією через нечисленність мальтійської дипмісії в РФ.

Відкликати свого посла з Москви вирішила й влада Словаччини. Як заявив очільник МЗС Мирослав Лайчак, голову дипломатичної місії з Росії відкликають у зв'язку зі "справою Скрипаля", передає прес-служба відомства.

"Що стосується звернення Великої Британії про те, щоб її союзники вислали зі своїх країн дипломатів, що працюють в якості незадекларованих співробітників спецслужб, то ми сприймаємо його дуже серйозно, розглядаємо. Я перебуваю в контакті з керівниками нашої країни та з зарубіжними партнерами", - сказав Лайчак.

За його словами, остаточне рішення про висилку залишається за керівництвом Словаччини.

Раніше Люксембург заявив про намір відкликати свого посла з Москви.

На даний момент свою солідарність з Великою Британією висловили 28 держав, які вишлють понад 140 російських дипломатів. Крім того, анульовано акредитацію семи російських представників при НАТО.

Президент Петро Порошенко заявив про те, що Україна прийняла рішення видворити 13 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Великій Британії колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля. За даними СБУ, ці російські дипломати займалися підривною діяльністю в Україні.

Нагадаємо, що 5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новачок" російського виробництва.

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля читайте в матеріалі Олександра Хари "Токсична Росія" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі