Майже 60 членів фракції "Слуга народу" жодного разу не виступали у Раді – КВУ

Поділитися
Майже 60 членів фракції "Слуга народу" жодного разу не виступали у Раді – КВУ © УНН
У трьох фракціях таких депутатів немає зовсім.

Зі всіх членів фракції "Слуга народу" 150 депутатів мали не більше трьох виступів за дев'ять місяців роботи Верховної Ради, передає "Комітет виборців України". При чому 58 народних депутатів з монобільшості взагалі не виступили за весь час роботи парламенту дев'ятого скликання.

Так, жодного разу не виступили в Раді М. Ананченко, А. Боблях, В. Бородін, С. Бунін, В. Вагнєр, І. Васильєв, І. Васильковський, О. Гайду, М. Галушко, Д. Герман, О. Горобець, С. Гривко, О. Куницький та ін. Ще 92 "слуги народу" виступали в парламенті не більше трьох разів. Серед таких парламентарів є низка тих, які раніше працювали в структурах "Студії Квартал 95". Зокрема, це:

- О. Руденко - менеджер з маркетингу, ТОВ "Квартал 95" (0 виступів);

- О. Кабанов - сценарист, ТОВ "Квартал 95" (1 виступ);

- М. Ткаченко - керівник, ТОВ "Квартал-Концерт" (3 виступи);

- О. Хоменко - директор з управління цифрових продуктів, ТОВ "Квартал 95" (3 виступи);

- Ю. Корявченков - актор 95 кварталу (1 виступ).

Також серед "мовчазних" депутатів – претендент в кандидати на посаду київського міського голови М. Тищенко. Він виступав у Раді двічі.

Якщо говорити про інші фракції, то жодного разу не виступали у Раді дев'ять парламентарів з "Опозиційної платформи - За життя": С. Льовочкін, Ю. Льовочкіна Т. Козак, В. Столар. Частина фракції ОПЗЖ виступили лише один раз: В. Медведчук і Г. Суркіс.

Також жодного разу не виступали в парламенті шість позафракційних депутатів, чотири депутати групи "Довіра" та три депутати групи "За майбутнє". У фракціях "Європейська солідарність", "Голос" та "Батьківщина" немає депутатів, які взагалі не виступали у Верховній Раді.

"Аналіз виступів на пленарних засіданнях Верховної Ради показує, що половина депутатів монобільшості фактично мовчить. Причин такої ситуації може бути дві. Перша - вроджена сором'язливість, що не притаманно для професії політика. Друга – нездатність висловити свою думку, коли депутат не може сформувати свою позицію в складному процесі законотворчості і віддає перевагу відмовчуванню при розгляді важливих питань або й повна відсутність власної думки", – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Читайте також: "Слуги народу" не підтримали програму дій Кабміну через Авакова

Як повідомляло ZN.UA, за розпорядженням голови Офісу президента Андрія Єрмака, народні депутати Микола Тищенко та Владлен Неклюдов почали збирати підписи за відставку голови комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака. На даний момент зібрано кілька десятків підписів, низку з яких були отримані обманним шляхом. Деякі депутати вже відкликають свої підписи.

Один із заступників фракції "Слуга народу" повідомив ZN.UA, що Володимира Зеленського дуже зачепило, що голова комітету дозволив собі не підтримати його позицію в питанні призначення Сергія Шкарлета головою МОН. І для нього дуже важливо, щоб саме Шкарлет став міністром освіти або через зал парламенту, або через Кабмін. За інформацією ZN.UA в СБУ, Шкарлет вже проходить спецперевірку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі