Медаль ФСБ, нерухомість у Криму і дружба з "Кварталом 95": Що відомо про нового голову СЗР Бухарєва

Поділитися
Медаль ФСБ, нерухомість у Криму і дружба з "Кварталом 95": Що відомо про нового голову СЗР Бухарєва Бухарєв очолював податкову міліцію за Ющенка © Владислав Бухарєв / Facebook
За роки служби в СБУ і податкової міліції Бухарєв обзавівся чималою кількістю дорогої нерухомості.

Владислава Бухарєва, призначеного президентом Володимиром Зеленським на посаду начальника Служби зовнішньої розвідки, пов'язують давні стосунки зі студією "Квартал 95". При відносно скромних задекларованих доходах йому належить дорога нерухомість і земельні ділянки, а в 2004 році Бухарєв був відзначений нагородою ФСБ Росії, повідомляє "Українська правда".

Згідно з офіційною біографією, після проходження служби в армії Бухарєв з 1992 по 2007 роки служив у Службі безпеки України. Спершу на оперативних, потім – керівних посадах.

У грудні 2007 року очолив податкову міліцію, отримавши посаду заступника Державної податкової адміністрації та спецзвання генерал-лейтенанта податкової міліції. У 2010 році, після приходу до влади Віктора Януковича, Бухарєва відправили на пенсію.

У березні 2014 року в. о. президента Олександр Турчинов призначив Бухарєва начальником Головного управління СБУ з боротьби з корупцією та організованою злочинністю, а восени того ж року він став народним депутатом. До Верховної Ради восьмого скликання Бухарєв був обраний по мажоритарному округу №162 (Сумська область), набравши 20,62% голосів виборців.

Будучи кандидатом в депутати і членом парламентської фракції "Батьківщини", Бухарєв неодноразово організовував на Сумщині безкоштовні для глядачів концерти "Кварталу 95", про що писали місцеві видання і повідомляла прес-служба партії Юлії Тимошенко. Участь в організації концертів брала дружина депутата Олена, а його дочка Юлія, співачка, виступала на них.

Бухарєва пов'язують давні стосунки з акторами
Бухарєва пов'язують давні стосунки з акторами
Владислав Бухарєв / Facebook

Балотуючись до Ради, Бухарєв згадував у своїх агітаційних матеріалах про нагороду ФСБ РФ "За боевое содружество". Пізніше він пояснив, що отримав медаль в 2004 році за "участь у проведенні міжнародної операції щодо запобігання перекидання великої партії наркотиків з країн Латинської Америки в Європу".

У виборчій агітації Бухарєв згадав про нагороду ФСБ
У виборчій агітації Бухарєв згадав про нагороду ФСБ
Владислав Бухарєв / Facebook

З 1992 року Бухарев служив у правоохоронних органах і бізнесом не займався. Його дружина працює вчителькою в одній з гімназій столиці. Торік депутат задекларував 395 тисяч гривень доходів і ще 91 тисячу, яку заробила дружина. При цьому сім'я володіє будинком площею більше 700 квадратних метрів в Київській області і декількома земельними ділянками загальною площею майже 3 тисячі квадратних метрів. Бухарев також вніс до декларації грошові заощадження: 409 тисяч доларів і 88 тисяч євро.

Крім того, в 2018 році Бухарев зробив дочці-студентці подарунок вартістю 15,5 млн гривень. Ймовірно, йдеться про квартиру в Києві на 219 квадратних метрів, власницею якої того ж року стала Юлія Бухарєва. Тоді ж у її власності з'явилися квартира і паркувальне місце в області вартістю 1,4 млн гривень. Цю нерухомість дочці депутата подарував громадянин України Коротєєв Олександр Петрович.

Журналісти Telegram-каналу The_Newsroom звернули увагу на нерухомість Олени Бухарєвої – дружини новопризначеного голови СЗР – в окупованому Криму. За даними видання, їй належить квартира в елітному будинку в Лівадії. Апартаменти в цьому ж будинку в 2013 році придбала дружина Володимира Зеленського у екс-депутата і власника "Брокбізнесбанку" Олександра Буряка. Журналісти також нагадали, що в роки служби Бухарєва у податковій міліції Державну податкову інспекцію очолював Сергій Буряк – брат Олександра.

Як повідомляє "Центр протидії корупції", Бухарєв систематично не голосував за зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів – фігурантів резонансних кримінальних справ. Зокрема, він не підтримав дозвіл на арешт Борислава Розенблата, Максима Полякова та Олександра Онищенка, зняття імунітету з Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва, Євгенія Дейдея та Станіслава Березкіна та притягнення до кримінальної відповідальності Андрія Лозового.

Як повідомлялося, 11 червня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Владислава Бухарєва головою Служби зовнішньої розвідки. Перед цим першим заступником голови СБУ Зеленський призначив Івана Баканова – голову партії "Слуга народу", юриста "Кварталу 95" і свого друга дитинства. Василь Грицак пішов у відпустку, і Баканов керує СБУ в статусі т. в. о.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі