Мельниченко готовий повернутися до України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-охоронець президента Леоніда Кучми, майор Микола Мельниченко готовий повернутися до України, як тільки отримає відповідь від генпрокурора.

«Я в Ізраїлі тимчасово. Готовий повернутися, щоб виступити свідком у справі проти Л.Кучми», - запевнив М.Мельниченко.

«Проти мене суддя Р.Кірєєв - той самий, що засудив Юлію Тимошенко - відновив кримінальну справу. Невже ви думаєте, що хтось йому за це дав хабар? Звичайно ні, він же - «втілення юридичної чистоти і законності в Україні», - сказав М.Мельниченко.

За його словами, завдання мафії - довести, що він «записував Л.Кучму, порушив закон і це підлягає покаранню». «На цій підставі мене хочуть швидко засудити. Інкримінують статтю 365 - «перевищення службових повноважень». За нею засуджено і Ю.Тимошенко. Також мене звинувачують у розголошенні державної таємниці. Але підкреслюю: невже викриття президента - грабіжника і вбивці - потрапляє під державну таємницю? До якого абсурду доходили тоді за Л.Кучми, і які маразматичні рішення приймає суддя Р.Кірєєв зараз?», - сказав М.Мельниченко.

Екс-охоронець президента зазначив, що його наступні дії залежатимуть від Генерального прокурора Віктора Пшонки.

«21 листопада я надіслав йому листа, в якому виклав факти порушення чинного законодавства. Якщо реакції не буде до 30 листопада, то для мене буде однозначно ясно, що В.Пшонка підставляє В.Януковича», - сказав він.

Нагадаємо, записи колишнього охоронця екс-президента України Леоніда Кучми Миколи Мельниченка визнано речовими доказами у справах, порушених за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі