Мельниченко вирішив повернутися до України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Екс-майор управління Держохорони президента України Микола Мельниченко повідомив, що сьогодні повертається до України.

«Зараз я їду в аеропорт і повертаюся до Києва», - сказав М.Мельниченко.

Ізраїльська поліція 30 листопада затримала, а пізніше звільнила М.Мельниченка, не знайшовши підстав для затримання. Він відрекомендувався правоохоронцям як житель США.

Нагадаємо, записи колишнього охоронця екс-президента України Леоніда Кучми Миколи Мельниченка визнані речовими доказами у справах, порушених за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

М.Мельниченка було оголошенио в розшук 23 вересня, а 14 жовтня - у
міжнародний розшук. Екс-майор звинувачується за статтями 358-1 (підробка документів), 328-2 (розголошування держтаємниці) і 365-3 (перевищення влади або службових повноважень) КК України».

Він зазначив, що 18 серпня до екс-майора було застосовано «попереджувальне обмеження» виїзду за межі країни. «Незважаючи на це М.Мельниченко двічі намагався перетнути кордон - 7 вересня (через пункт пропуску „Краковець“ їхав автомобілем до Польщі) і 21 вересня (через пункт „Горностаївка“ потягом „Київ-Мінськ“ прямував до Білорусі). В обох випадках йому було відмовлено. Дані про перетин держкордону ним відсутні», - сказав чиновник.

Як відомо, днями суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков задовольнив подання старшого слідчого СБУ Сергія Сізікова про обрання екс-майору запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Тобто, упіймавши М.Мельниченка, його на 48 годин заарештують і закриють у СІЗО.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі