Меркель підтримала переформатування ТКГ по Донбасу

Поділитися
Меркель підтримала переформатування ТКГ по Донбасу © Twitter/Владимир Зеленский
У ході переговорів Володимир Зеленський і Ангела Меркель обговорили роботу в нормандському форматі.

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 5 червня, провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє прес-служба президента.

Наголошується, що лідери країн говорили про відновлення миру в Донбасі і виконання домовленостей паризького саміту лідерів "нормандської четвірки".

"Ми відкриті, ми готові до руху вперед. Надзвичайно важливим є забезпечення доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста на окуповані території для верифікації утримуваних осіб. Також важливим є доступ СММ ОБСЄ для проведення моніторингу. Ми хочемо визначитися з новими ділянками розведення. Ефективна імплементація домовленостей, досягнутих у минулому році в Парижі, повинен відкрити шлях до проведення наступного саміту в Берліні", – зазначив президент України.

Канцлер Ангела Меркель заявила про підтримку змін у роботі Тристоронньої контактної групи, ініційованих Україною.

Крім того Зеленський і Меркель обговорили питання співробітництва країн у сфері протидії пандемії COVID-19 і фінансово-економічних відносин.

"Ангела Меркель - справжній друг України. У телефонній розмові ми підтвердили необхідність послідовної імплементації всіх домовленостей, досягнутих на саміті "Нормандської четвірки" в Парижі. Ефективне виконання прокладе шлях до саміту в Берліні", зазначив Зеленський", – написав президент у своєму Twitter.

Це вже одинадцята за рахунком розмова двох лідерів протягом першого року президентства Зеленського.

Читайте також: Російський тренер, який контактував з Усиком, заразився коронавірусом

Нагадаємо, 2 червня відбувся візит української делегації до Берліна. Її презентували голова Офісу президента Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та інші посадові особи. Сторони обговорили припинення вогню в Донбасі, розмінування територій на сході країни і відкриття нових пунктів пропуску на лінії розмежування. Німеччина також заявила про те, що підтримує Україну в прагненні інтенсифікувати Мінський процес для припинення бойових дій і чекає продовження переговорів у нормандському форматі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі