Міліція не надала доказів невинності у смерті Конопльова

Поділитися
© radiodupree.blogspot.com
Міліція не надала доказів того, що загибель учасника акції протесту чорнобильців Геннадія Конопльова в Донецьку не стала наслідком дій правоохоронців під час демонтажу наметового містечка, заявляють представники тимчасової робочої групи громадської ради при МВС.

"Органи внутрішніх справ Донецької області і міста Донецька не надали достатніх і переконливих доказів того, що смерть Геннадія Конопльова настала не в результаті дій співробітників МНС і МВС під час демонтажу намету на акції протесту чорнобильців 27 листопада 2011", - такий висновок тимчасової робочої групи з вивчення подій, які мали місце 27 листопада у Донецьку, озвучив на прес-конференції у вівторок голова цієї групи, керівник всеукраїнської ініціативи "За мирний протест" Володимир Чемерис.

"Нас проінформували про те, що судово-медична експертиза не встановила ознак насильницької смерті Г.Конопльова. Таким чином, ми не можемо стверджувати, що міліція причетна до його смерті. Однак може існувати причинно-наслідковий зв'язок між атакою на наметове містечко і смертю людини", - зазначив він.

В.Чемерис також закликав правоохоронців надати докази того, що смерть Г.Конопльова не була наслідком дій міліції.

У свою чергу, коментуючи озвучені висновки комісії, начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Володимир Поліщук сказав: "Зрозуміло, що якогось зв'язку між діями міліції і смертю людини не було".

В.Поліщук нагадав, що у даний час міліція проводить службову перевірку за даним фактом.

Окрім того, як зазначив начальник управління, проводиться перевірка Генеральної прокуратури у зв'язку з цим інцидентом.

"У п'ятницю міністр внутрішніх справ буде доповідати у парламенті з цього питання. Думаю, що після завершення перевірок можна буде робити висновки", - сказав він.

Як повідомлялося, 27 листопада під час демонтажу наметового містечка протестуючих "чорнобильців" у Донецьку помер учасник акції Г.Конопльов.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі