Міліція розкрила вбивство судді Шевченківського райсуду

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міліція розкрила вбивство судді Шевченківського райсуду Києва Сергія Зубкова. Про це повідомили у МВС України.

Як заявив заступник міністра внутрішніх справ України Василь Фаринник, зловмисники, які вбили суддю Шевченківського райсуду Києва, ретельно готувалися до скоєння злочину, але залишили багато слідів.

«Знаємо, що злочинці, які скоїли цей злочин, до нього готувалися, тому що такого маскараду ми не бачили майже ніколи...Використовували інвалідний візок, один злочинець був у візку, другий - його возив. Разом із суддею увійшли до його під'їзду, вбили (суддю - ред) і втекли», - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

За його словами, міліції поки що не відомі причини скоєння цього злочину, оскільки суддя займався розглядом тільки цивільних справ.


У свою чергу А.Могильов зазначив, що затримано людину, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні даного злочину і мала стосунок до діяльності даного судді, тому що суддя приймав рішення цивільно-судові. Зокрема, про відторгнення у нього (підозрюваного у вбивстві - ред.) майна.

Тому, за словами міністра, «мотив - це, швидше за все, помста».

Міністр внутрішніх справ також повідомив, що інші співучасники цього злочину також відомі, і зараз вживаються заходи щодо їхнього пошуку».

А.Могильов також відзначив, що затриманий підозрюваний у вбивстві є жителем Києва, а відчужене за рішенням судді Зубкова майно було житлом.

Окрім того, Могильов наголосив, що правоохоронні органи розшукують ще двох підозрюваних у вбивстві. «І зараз говорити про те, хто виконавець, хто замовник - досить рано. Тому що проводяться слідчі дії, допити. Тому говорити про повну картину, реальну, того, що було, поки ще рано», - сказав Могильов



Нагадаємо, ввечері 21 березня, у під'їзді свого будинку на вул. Голосіївська було вбито суддю Шевченківського районного суду Сергія Зубкова. На його тілі було виявлено вогнепальні поранення, у тому числі в голову, і три ножових поранення.

Суддя C.Зубков запам'ятався городянам причетністю до одного з найскандальніших «будівельних» процесів у столиці, а саме - до справи елітного житлового комплексу Fresco Sofia на вул.Гончара 17-23. Так, саме він 22 листопада 2010 року виніс рішення про невизнання права ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» будувати на вказаній ділянці і відмовився стягнути з активістів з вулиці Гончара 560 тисяч гривень компенсації за перешкоджання будівельним роботам.

Зараз справа Fresco Sofia знову в суді - забудовник подав апеляцію на рішення C.Зубкова, хоча сам затягує хід справи, посилаючись на хворобу юристів. Саме ж будівництво було нещодавно відновлено і знову активно обговорюється на вищому рівні, у тому числі - керівництвом міста і в Кабінеті міністрів.

У пресі з'явилася інформація, що суддю було вбито напередодні звільнення Вищою радою юстиції через 26 скарг на його адресу.

За матеріалами Інтерфакс-Україна , УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі