Міністерство ветеранів зробило заяву з приводу НП на мосту Метро в Києві

Поділитися
Міністерство ветеранів зробило заяву з приводу НП на мосту Метро в Києві Міністерство ветеранів просить звертатися тільки до достовірної інформації
Відомство просить використовувати тільки перевірену і достовірну інформацію

Міністерство у справах ветеранів опублікувало на офіційній сторінці в Facebook заяву про те, що дякує силовикам і всім причетним за те, що надзвичайна ситуація на мосту Метро була вирішена безкровно і професійно.

Крім того, у заяві йдеться, що в міністерстві готові надати будь-яку допомогу в комунікації між Олексієм Бельком і тими, кого це може стосуватися на офіційному чи неофіційному рівні (за необхідності), як в адміністративних, так і в громадських каналах.

"Водночас, міністерство наголошує, що воно захищатиме інтереси Олексія Белька як і будь-якого учасника російсько-української війни, зокрема, його право на повагу, справедливий розгляд цієї справи та допомогу за потреби. Ми не дозволимо використати цей інцидент для очорнення бійців та ветеранів, або для розколу між ними та рештою суспільства.

Саме тому ми закликаємо громадян уважно перевіряти інформацію, а журналістів - спиратися на достовірні джерела, дотримуватися професійної етики та розуміти свою відповідальність за поширення фейкової інформації", - йдеться в заяві.

Відомство має намір уважно стежити за перебігом подій та інформувати громадськість, оперуючи тільки достовірною інформацією.

В коментарях під заявою з'явилося багато публікацій, підписаних учасниками АТО. Розуміючи всю серйозність ситуації, вони просять бути об'єктивними і враховувати всі можливі нюанси цієї події: від психологічного надлому здоров'я ветерана АТО після участі в бойових діях до можливої провокації з метою дискредитації українських воїнів на тлі складних подій на сході України і в переговорах в Мінському форматі.

Нагадаємо, 18 вересня невідомий чоловіка заїхав на столичний міст Метро на автомобілі і почав погрожувати підірвати його, а також державні установи. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник. Поліція кваліфікувала діяння невідомого як підготовку до теракту. Увечері чоловіка затримали. У спецоперації були задіяні спецпідрозділи КОРД Національної поліції і "Альфа" СБУ, Національна гвардія, снайпери і бронетехніка.

Раніше поліція ідентифікувала особу чоловіка. Ним виявився 42-річний Олексій Белько,. Одні видання називають його колишнім снайпером 8-го полку Сил спецоперацій ВСУ, інші стверджують, що він був начальником радіостанції радіоцентру польового вузла зв'язку у одній з частин СЗГ. Повідомляється, що раніше у нього були конфлікти з командирами, а після розлучення з дружиною-поліцейської у нього нібито почалася "чорна смуга" в житті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі