Міністра закордонних справ Румунії відправлено у відставку за лайку

Поділитися
© losandes.com.ar
Міністра закордонних справ Румунії Теодора Баконші відправлено у відставку за образу учасників антиурядових акцій протесту, що відбуваються протягом останніх десяти днів.

Міністра закордонних справ Румунії Теодора Баконскі відсторонено від посади після появи в його блозі образливих записів на адресу учасників акцій протесту в країні.

Рішення про відставку міністра прийняв прем'єр-міністр Румунії Еміль Бок, тепер справа за президентом країни Траяном Басеску. Баконскі дізнався про свою відставку, перебуваючи в Брюсселі на зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського союзу.

Минулого тижня у своєму блозі міністр заявив, що майбутнє Румунії буде визначатися тими, хто наполегливою працею заробляє собі на хліб, а не тими, кого він охарактеризував як «злих і безмозких голодранців». Також Баконскі назвав демонстрантів «неробами» і «капралами і лейтенантами» армії колишнього президента Румунії Іона Ілієску.

Учасники демонстрацій виступають проти урядової програми жорсткої економії і добиваються дострокових виборів і відставки президента Румунії Траяна Бесеску.


Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі