Місцеві вибори у 86 ОТГ виграли самовисуванці, "Слуга народу" і "Батьківщина"

Поділитися
Місцеві вибори у 86 ОТГ виграли самовисуванці, "Слуга народу" і "Батьківщина" Більшість обраних депутатів і місцевих голів - безпартійні самовисуванці
Президентська партія провела в місцеві ради 430 депутатів, а політсила Юлії Тимошенко - 277.

Центральна виборча комісія оприлюднила результати перших місцевих виборів у 86 ОТГ, що відбулися 22 грудня. Зазначимо, що станом на вечір п'ятниці, 27 грудня, офіційного повідомлення ЦВК про завершення підрахунку голосів ще не було.

Згідно з попередніми результатами, найбільше місць у міських, сільських і селищних радах отримали самовисуванці, а також кандидати від партій "Слуга народу" і "Батьківщина".

Самовисуванці отримали 752 з 1717 депутатських мандатів, або 43,8% від загальної кількості. На другому місці - з 25,04% і 430 місцями в місцевих радах - висуванці президентської партії. 277 мандатів (16,13%) і третє місце в загальному заліку у "Батьківщини".

Своїх кандидатів до місцевих рад також провели "Наш край" (57 депутатів), "Опозиційна платформа – За життя" (40 депутатів), "Аграрна партія" (33 депутати), "Європейська Солідарність" (27 депутатів), "Свобода" (19 депутатів), "Рідне місто" (19 депутатів), "УКРОП" (14 депутатів), "Єдиний центр" (12 депутатів), "Народний рух України" (9 депутатів), "Радикальна партія Олега Ляшка" (8 депутатів), "Голос" (7 депутатів), "Українська Галицька партія" (5 депутатів), "Соціал-демократична партія" (3 депутати), "Довіряй ділам" (2 депутати), "Самопоміч" (2 депутати) і "Воля" (1 депутат).

ЦИК

Серед 88 обраних міських, сільських і селищних голів – 55 самовисуванців, 52 з яких безпартійні. 24 обраних голови балотувалися від "Слуги народу", двоє – від партії Юлії Тимошенко. Вибори також виграли по одному кандидату від "Аграрної партії", "Нашого краю" й "УКРОПу".

ЦИК

У неділю, 22 грудня, перші місцеві вибори проводилися 69 сільських, 16 селищних та одній міській ОТГ у 21 області, де мешканці обирали місцевих депутатів, а також сільських, селищних і міського голову. Явка на виборах становила від 30% до 70% у різних ОТГ.

Об'єднані територіальні громади створюються в Україні у рамках реформи децентралізації, що стартувала а 2015 році.

З 25 жовтня 2015 року по 22 грудня 2019 року в Україні вже відбулися перші вибори у 982 ОТГ.

Детальніше про реформу читайте в матеріалі Ярослава Жаліла "Чи з іскри полум'я займеться, або Сім викликів для нового етапу децентралізації" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі