Москва не може гарантувати відведення сил бойовиків у Луганській області — Пєсков

Поділитися
Москва не може гарантувати відведення сил бойовиків у Луганській області — Пєсков Однак Пєсков продовжує стверджувати, що РФ нібито не при чому до війни в Донбасі © vm.ru
Прессекретар президента РФ визнав, що у Кремля є вплив на незаконні збройні формування в Донбасі.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що Кремль не може гарантувати відведення сил бойовиків від лінії розмежування в Донбасі, передають росЗМІ. Речник російського президента стверджує, що РФ нібито не є стороною конфлікту, проте визнає вплив Кремля на незаконні збройні формування "ДНР" і "ЛНР".

"Ми говоримо про регулювання всередині українського конфлікту. Кремль, безумовно, має певний вплив на республіки Донбасу. Але ви знаєте, що республіки Донбасу - самостійні суб'єкти у врегулюванні цього конфлікту", - відповів Пєсков на питання, чи може Москва гарантувати, що НЗФ відведуть техніку і сили від лінії зіткнення.

Він заявив, що Кремль нібито "не є стороною конфлікту". За версією Пєскова, "Москва поряд з Берліном і Парижем є гарантом Мінського плану дій".

"Як і всі країни, ми зацікавлені, щоб всі заходи, які були заплановані відбулися в свій час і які покладені на папір, і під яким стоять підписи чотирьох, щоб всі ці заходи виконувалися". – заявив прессекретар Путіна.

Раніше міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про те, що розведення сил в районі Золотого і Петровського Луганської області не почнеться 7 жовтня, як це планувалося. Адже на зазначеній території бойовики не дотримувалися режиму тиші, що є умовою відведення військ від лінії розмежування.

Увечері 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Тристороння контактна група погодила "формулу Штайнмаєра" і розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого. Мешканцям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку.

У свою чергу голова Верховної Ради Дмитро Разумков поклав відповідальність за безпеку жителів Золотого, Петровського та інших населених пунктів, з яких в рамках розведення сил і засобів заплановано виведення українських військ, на поліцію і Національну гвардію.

Зазначимо, що заяви Зеленського спровокували масові протести в Києві й інших українських містах. 6 жовтня у столиці відбулось багатотисячне віче "Ні капітуляції!". Проти проти "Формули Штайнмаєра" виступили ряд обласних і міських рад.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі