МВС оштрафувало Зеленського за селфі з бюлетенем

Поділитися
МВС оштрафувало Зеленського за селфі з бюлетенем Кандидат у президенти наслідував дурний приклад "радикалів"
У першому турі президентських виборів власні бюлетені демонстрували лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко та депутати Ігор Мосійчук і Євгеній Дейдей. Ляшку виписали штраф.

Кандидату в президенти, шоумену Володимиру Зеленському виписали штраф за умисне порушення таємниці голосування - він сфотографувався із заповненим виборчим бюлетенем після голосування в другому турі президентських виборів.

"Кандидату в президенти Володимиру Зеленському виписали адміністративний протокол за показ бюлетеня на виборчій дільниці", - повідомляє "Громадське" із посиланням на штаб Зеленського.

Дії Зеленського правоохоронці кваліфікували за статтею 212-10 КУпАП (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму).

У штабі кандидата зазначили, що Зеленський показав бюлетень на прохання журналістів, що "вважається незаконною агітацією".

Складений поліцією адмінпротокол передадуть до суду, який вирішуватиме питання про притягнення кандидата в президенти до адміністративної відповідальності та розмір штрафу. У штабі Зеленського вважають, що він може становити 510-850 гривень.

Речник штабу шоумена Дмитро Разумков не вважає демонстрацію бюлетеню способом піару – "це не та ситуація, де варто було б піаритися".

Зазначимо, частина 1 статті 7 Закону "Про вибори президента України" забороняє фотографувати і фіксувати на відео в будь-який спосіб результати волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування. Закон також забороняє демонстрацію виборцем результатів волевиявлення в приміщенні для голосування, оскільки це є порушенням таємниці голосування.

Кандидат в президенти Володимир Зеленський продемонстрував журналістам свій бюлетень, на якому видно, що він віддав свій голос за себе. Спочатку він показав бюлетень, а потім запитав, чи можна це робити. Коли йому сказали про порушення, він відповів журналістам: "Я вам його не показував".

Умисне порушення таємниці голосування карається штрафом від 1700 до 5100 гривень, виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: Дружину Зеленського видалили з бази "Миротворця"

Нагадаємо, за результатами першого туру виборів голови держави 31 березня у другий тур вийшли шоумен Володимир Зеленський, який отримав 30,24% голосів (понад 5,7 млн виборців), і чинний голова держави Петро Порошенко - 15,95% (понад 3 млн). Обидва кандидати вже проголосували на виборах 21 квітня.

Слідкуйте за перебігом другого туру президентських виборів в онлайні DT.UA "Другий тур виборів президента України: онлайн-трансляція".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі