МЗС назвало неприйнятним "ультимативний" план Росії щодо України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У вітчизняному зовнішньополітичному відомстві визнали пропозицію МЗС РФ про "групу підтримки для України" втручанням у внутрішньополітичні справи.

Міністерство закордонних справ України вважає прийнятними пропозиції, викладені у позиції МЗС Росії щодо врегулювання кризи в Україні.

"Ця заява МЗС РФ схожа на ультиматум. Позиція, яку там викладено, є абсолютно не прийнятною для української сторони", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у понеділок, 17 березня.

За його словами, Київ виходить із того, що будь-які переговори з РФ при міжнародному посередництві повинні проходити винятково на основі поваги територіальної цілісності України і невтручання в її внутрішні справи.

"Це означає, що російська сторона повинна негайно припинити агресію і провокації на території України, негайно вивести свої війська у місця їхньої постійної дислокації. Тому ще раз підкреслю, що ті позиції, які містяться в заяві, неприйнятні і є прямим втручанням у внутрішні справи України", - підсумував представник МЗС України. !zn

Читайте: Росія висунула Україні умови: федералізація і відокремлення Криму

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі