На Луганщині дільниці отримали менше бюлетенів, ніж зареєстровано виборців

Поділитися
На Луганщині дільниці отримали менше бюлетенів, ніж зареєстровано виборців Сьогодні проходить другий тур виборів президента України
Згідно із законом на виборчій дільниці бюлетенів повинно бути на 0,5% більше, ніж зареєстровано виборців.

На Луганщині деякі виборчі дільниці отримали бюлетенів менше, ніж у них зареєстровано виборців. Як повідомляє кореспондент радіо Донбас.Реалії, у Сєвєродонецьку він побував на трьох дільницях і на всіх них спостерігається така ситуація.

На виборчій дільниці №441169, яка знаходиться у школі №12, зареєстровано 2410 виборців, а бюлетенів вони отримали 2368. На 18 бюлетенів менше отримала дільниця №441181, яка знаходиться у Льодовому палаці спорту. 45 бюлетенів не вистачає на дільниці №441183, що у приміщенні Східноукраїнського національного університету. З чим пов'язана така ситуація, на виборчих дільницях не знають. Але запевняють, що проблем із цим не буде через те, що явка буде меншою.

"Ви вірите, що прийдуть хоча б 90% виборців? За весь час, який я працюю, ніколи не було більше 70%", – розповіла голова дільничної виборчої комісії №441169 Тетяна Баско.

Така ситуація не тільки у Сєвєродонецьку, розповів координатор мережі "ОПОРА" в Луганській області Олексій Кормілецький. Спостерігачі організації також фіксували такі випадки у Марківці та Лисичанську.

"Згідно із законом на виборчій дільниці бюлетенів має бути на 0,5% більше, ніж зареєстровано виборців", – зазначив Кормілецький.

Така ситуація, за словами Кормілецького, була і в першому турі виборів. І якихось об'єктивних причин цього він не бачить.

DT.UA проводить онлайн-трансляцію другого туру президентських виборів. Станом на 11:00 проголосували 18,13% виборців за даними всіх 199 округів.

За результатами першого туру виборів голови держави 31 березня у другий тур вийшли шоумен Володимир Зеленський, який отримав 30,24% голосів (понад 5,7 млн виборців), і чинний голова держави Петро Порошенко - 15,95% (понад 3 млн).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі