На посаду генпрокурора України розглядаю кандидатуру Рябошапки — Зеленський

Доповнено
Поділитися
На посаду генпрокурора України розглядаю кандидатуру Рябошапки — Зеленський © Міністерство юстиції України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка розглядається як один із кандидатів на посаду генпрокурора України. Про це він повідомив журналістам по завершенню брифінгу у вівторок.

"Може бути, це один із варіантів, один із претендентів. З самого початку моєї президентської кампанії я говорив, що Рябошапка крутий спеціаліст, я бачу його одним із претендентів", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання журналістів про можливого кандидата на посаду.

Перед цим президент заявив, що Україні потрібен новий генпрокурор.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко в даний момент знаходиться в офіційній відпустці, про що 22 липня повідомила його прес-секретар Лариса Сарган.

Президент Володимир Зеленський анонсував внесення кандидатури нового генерального прокурора вже після формування більшості у новообраному парламенті.

Раніше у Верховній Раді був зареєстрований проєкт постанови №10380 про надання згоди парламенту на звільнення президентом Луценка з посади генпрокурора.

Відповідно до Конституції України, Генеральний прокурор України призначається на посаду президентом України за згодою Верховної Ради України строком на п'ять років. У той же час президент не може звільнити генерального прокурора інакше ніж без подання кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів або Вищої ради юстиції.

Однак звільнення з посади Генерального прокурора України можливе, коли Верховна Рада України висловлює недовіру Генеральному прокуророві України, що має наслідком його відставку з посади.

Докладніше читайте в матеріалі Лємєнова "Звільнення Луценка: ні любові, ні смутку, ні жалю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі