На Заході моделюють сценарії розпаду України — оглядач

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
На Заході моделюють сценарії розпаду України — оглядач
Це може бути і надання "особливого статусу" всім регіонам України, а не тільки ОРДЛО: передача грошей, ресурсів, мовної та культурної політики на місця.

Як стверджують наші джерела, в західних колах уже можна почути розмови з приводу України в такому ключі: мовляв, згадайте, була колись Чехословаччина, сьогодні її вже немає, зате є дві успішні країни - Чехія та Словаччина, і все в них нині гаразд. А у США, Європі й навіть в Ізраїлі think tank'і вже моделюють різні сценарії розпаду України…

Про це у своїй статті для DT.UA пише Тетяна Силіна. За її словами, є й інші ідеї. Наприклад, надання "особливого статусу" всім регіонам України, а не тільки ОРДЛО: передача грошей, ресурсів, мовної та культурної політики на місця.

"У латентній федералізації, тобто глибокій децентралізації України, не бачать нічого поганого, наводячи приклади ФРН і США, навіть багато щирих західних симпатиків нашої країни. Недооцінюючи при цьому як силу російського прагнення роздробити Україну на частини шляхом федералізації (хоч би яким лінгвістичним фіговим листком її прикривали ), так і недалекість і жадібність місцевих українських "еліт", які вже приміряють "князівські" шати", - підкреслює оглядач.

Детальніше про тиск західних партнерів читайте в статті Тетяни Силіної "Формула вибору" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі