НАБУ відкрило справу за фактом можливого отримання хабарів в "Слузі народу"

Поділитися
НАБУ відкрило справу за фактом можливого отримання хабарів в "Слузі народу" © economy.apostrophe.ua
Відкрито кримінальне провадження за фактом можливого отримання неправомірної вигоди.

НАБУ почало розслідування відносно депутатів від фракції "Слуга народу" через можливе отримання хабара. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі депутат Верховної Ради від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

Гончаренко направляв у НАБУ відповідну заяву. У відповідь бюро повідомило, що за фактом можливого отримання неправомірної вигоди відкрито кримінальне провадження.

"Згідно п. 1-1 ч. 2 ст. 60 КПК України, ст. ст. 111, 214 КПК України повідомляємо, що на підставі Вашої заяви про злочин від 06.11.2019 № 338/1-79 внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 52019000000001034 за фактом можливого отримання народними депутатами України - членами депутатської фракції "Слуга народу", неправомірної вигоди для себе за вчинення чи не вчинення такими посадовими особами в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, або в інтересах третіх осіб дій з використанням наданої їм влади або службового становища", - йдеться в тексті відповіді НАБУ.

Гончарук в своєму пості також висловив надію, що слідчі НАБУ доведуть справу до кінця.

18 жовтня більшість членів податкового комітету проголосували проти винесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про ліквідацію корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості, яка, за даними ЗМІ, пов'язана з близьким до олігарха Ігоря Коломойського депутатом Антоном Яценком.

За словами екс-депутата Сергія Лещенка, деяких депутатів від "Слуги народу" простимулювали хабарем у 30 тисяч доларів.

23 жовтн САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара 11 депутатами. Розслідувати справу доручили НАБУ.

За даними "Української правди", два депутати звернулися в правоохоронні органи, висловивши готовність дати свідчення про хабарі в парламенті.

Тим часом у фракції "Слуга народу" ініціювали проходження членами комітету перевірки на поліграфі. Першим озвучив цю вимога президент Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом в Японії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі