Податкова взялася за бізнес «Юри Єнакіївського»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Володимира ЧОПЕНКО
Податкова розслідує ухилення від сплати податків комерційними структурами, за змовою з посадовими особами низки державних міністерств і відомств. Підозрювані чиновники були близькі до структур Юрія Іванющенка.

Один із найбільших тіньових олігархів Юрій Іванющенко, який ще кілька місяців тому вважався «лівою рукою» президента Віктора Януковича, із всесильного керуючого фінпотоками низки галузей української економіки, перетворився на жертву політичного краху.

За даними джерела ZN.UA, близького до правоохоронних органів, у складі головного слідчого управління Державної податкової служби діє група слідчих з розслідування ухилення від сплати податків комерційними структурами, за змовою з посадовими особами ряду державних міністерств і відомств - підозрювані чиновники були близькі до структур Юрія Іванющенка, відомого як «Юра Єнакіївський», і його бізнес-партнера Івана Аврамова.

З рішення Шевченківського районного суду Києва від 30 січня 2012 року випливає, що податкова міліція розкрила масштабну і зухвалу злочинну схему монополізації імпорту цілої групи товарів однієї комерційною компанією у змові з посадовими особами митниці та безпосередньо з генералом Митної служби України, яка у лютому-грудні 2011 року була начальником найбільшої у країні Південної митниці.

За даними джерела ZN.UA, для слідчих податкової не є таємницею схеми роботи концерну «Укрспирт», купівля труб «Нафтогазом», імпорт товарів широкого споживання і продуктів харчування.

Сам факт проведення слідства податковою службою, до сфери компетенції якої безпосередньо не входить контроль митниці, показує: команда Віктора Януковича в особі групи Олександра Януковича та Сергія Арбузова має намір зробити контрольованими ті фінансові потоки, які група «Юри Єнакіївського» і його зама з митниці «Іван Іванича» два роки старанно ховали у тінь.

Слід нагадати, що з 20 серпня 2011 року у Південній митниці Служба безпеки України розпочала спецоперацію по боротьбі з контрабандою, яка проводиться і досі. Як писало ZN.UA, боротьба з контрабандою у вигляді тотального «шмону» контейнерів «незговірливих» бізнесменів не привела ні до чого, окрім створення контрольованих потоків імпорту.

Подробиці читайте у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» у статті Юрія Бутусова «Юру Єнакіївського позбавляють одеської «прописки»?». !zn

Читайте також:

Єфремов журналістам: З Ахметовим і Іванющенком розбирайтеся самі

Іванющенко назвав свій основний бізнес

Звягільський відібрав в Іванющенка запасів газу на $8 млрд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі