Наступник Могеріні Боррелль підтримав санкції проти Росії

Поділитися
Ключовий претендент на посаду глави дипломатії ЄС у першому виступі відразу ж підтримав Україну.

Висунутий на посаду Високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррелль підтримав санкції проти РФ через її агресії до України і декларує намір підтримувати демократію і територіальну цілісність України.

"Щодо санкцій проти Росії, я хотів би повторити, що необхідно підтримувати єдність серед європейців щодо санкцій, які були запровадженні з двох причин: перш за все, з причини незаконної анексії Криму і, по-друге, через порушення територіальної цілісності деяких регіонів України. До тих пір, поки Росія не змінить свою поведінку, ці санкції необхідно підтримувати. Я сподіваюся, що в Раді буде єдність, щоб це гарантувати", - сказав Боррелль в понеділок в Брюсселі, виступаючи на засіданні Комітету закордонних справ Європейського парламенту в рамках відкритих слухань його номінації на посаду Високого представника, який в даний час займає Федеріка Могеріні.

Ключовий кандидат на посаду глави європейської дипломатії не виключив взаємодії з Москвою з питань, де можуть бути "перспективи діалогу".

Відзначимо, що в травні Боррелль назвав Росію "старим ворогом", а коли його попросили пояснити, що він мав на увазі, політик пояснив: Росія перетворюється на загрозу і суперника для Європи, як колись СРСР.

Чому визначити нових керівників ЄС виявилося настільки складно читайте у статті Олексія Коваля "Гра не за правилами" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі