Націоналісти готують на завтра масштабні акції. Ліві будуть протистояти

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У п'ятницю, 14 жовтня, святкувати чергову річницю створення УПА вийдуть представники націоналістичних партій, які вважають цей день одним з головних свят у році.

Як повідомив голова прес-служби Головного управління МВС у Києві Володимир Поліщук, столична міліція готова до будь-якого варіанту розвитку подій: «Якщо націоналісти просто пройдуть дозволеною ходою, то міліція спокійно буде супроводжувати їх за маршрутом...14 жовтня для нас "червона" дата, цього дня можливо все, тому що на вулиці виходять УНА-УНСО та інші праві радикали одночасно з представниками лівих партій». Для недопущення зіткнень, у центрі столиці порядок охоронятимуть близько 2 тис. співробітників міліції.

Найчисленніший захід анонсували представники Всеукраїнського об'єднання «Свобода», які подали заявку на мітинг у парку Шевченка і ходу на Володимирській вулиці за участю 20 тис. осіб. «Окрім історичних питань, присвячених дню створення УПА, ми, безумовно, будемо говорити і про актуальну політичну ситуацію. Це дратує владу, яка останнім часом нацьковує на опозицію свою охорону, що бореться з вуличною активністю», - заявив
«Коммерсант-Украина» голова київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

Окрім «свободівців», вийдуть на вулиці і представники УНА-УНСО. За словами голови київської міської організації УНА-УНСО Ігоря Мазура, активісти зранку візьмуть участь у панахиді біля церкви на Аскольдовій могилі, після чого відкриють бюст гетьману Івану Мазепі неподалік від монумента Слави. Там же активісти проведуть мітинг, на якому будуть виступати проти політичних репресій.

Представники лівих сил, зокрема Прогресивної соціалістичної партії (ПСПУ) і Компартії, 14 жовтня також вийдуть на вулиці. Лідер ПСПУ Наталія Вітренко заявила виданню, що її організація вже подала заявку на проведення своєї акції на Бессарабській площі. «Замість того щоб стояти на колінах і просити прощення в українського народу за звірства ОУН-УПА, їх послідовники хочуть переписати історію і виставити їх героями», - переконана Н.Вітренко, підкресливши, що 14 жовтня ПСПУ виступить з ініціативою оголосити цю дату Днем пам'яті жертв нацистів і українських націоналістів.

Не менш негативно до планів правих поставився і лідер Компартії Петро Симоненко. Комуністи також подали заявку на проведення акції біля пам'ятника Леніну. «Олігархи фінансують фашистські організації, щоб ті своїми діями відволікали людей від люмпенізації і збіднення суспільства, - заявив П.Симоненко. - Ця мерзота захищає справу Гітлера, і протистояти їй просто необхідно».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі