Найєм розповів, скільки коштує стати депутатом в Україні

Поділитися
Найєм розповів, скільки коштує стати депутатом в Україні Найєм пояснив, що заважає очистити Україну від корупції. © yes-ukraine.org
За його словами, старе покоління політиків не допускає нові покоління до необхідних ресурсів.

На думку депутата від партії "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма, очистити Україну від курупції зможе збільшення кількості нових обличь в українській політиці. Про це він сказав на саміті YES в Києві.

"Молоде покоління показало, що ми можемо позбутися корупції. Ми це бачили в реформі поліції, куди прийшли люди 22-25 років. Систему державних закупівель Prozorro теж написали молоді люди. Йдеться не про вік, а про цінності, про підходи. Вони показали, що країну можне змінити нове покоління, а не старі комуністи і комсомольці. Новому поколінню не бракує цінностей, не бракує єдності, не бракує ентузіазму. Їм бракує ресурсів", - сказав Найєм.

За його словами, старе покоління політиків зосередили у своїх руках ресурси і не хочуть ділитися ними з молоддю ані у вимірі грошей, ані увагою ЗМІ тощо.

"І таким чином добре освічені і налаштовані на зміни люди можуть поїхати з країни. І це буде великий виклик для України у найближчі роки. Тому нам потрібно по-перше зменшити ціну політики. Сьогодні, щоб балотуватися в парламент, потрібно мати 3-5 мільйонів доларів. Щоб керувати регіоном, потрібно ще більше", - розповів депутат.

По-друге, на думку Найєма, потрібно скасувати депутатську недоторканність. Тому що в парламент багато людей приходять не для того, щоб проводити зміни.

"Вони приходять, щоб захистити свої інтереси і збільшити свої багатства. Таким людям немає чого робити в парламенті. Вони повинні відповісти", - наголосив він.

Сьогодні на саміті YES також президент ЄБРР закликав Україну посилити боротьбу з корупцією. За його словами, хабарництво лишається найбільшою перешкодою на шляху повернення інвестицій в країну.

Нагадаємо, раніше у Державному департаменті США заявили про те, що не боротимуться за Україну, якщо її погубить корупція. Заступник державного секретаря США Вільям Браунфілд, під час міжнародної конференції щодо реформ в Україні, заявив про взаємозалежність боротьби з корупцією в країні з подальшою її підтримкою.

Поділитися
Підготував/ла Лесь Димань
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі