Незважаючи на скандал з Депардьє, президент Франції буде наполягати на введенні 75% податку для багатих

Поділитися
© newspeak.by
Президент Франції не має наміру відмовлятися від податку на доходи багатіїв. Франсуа Олланда не бентежить навіть те, що раніше цю ініціативу відкинув Конституційний суд країни. Глава держави пообіцяв: у новому році закон буде переформульовано.

Президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв, що в новому році закон буде переформульовано.

У традиційному новорічному телезверненні президент Франції заявив, що не збирається відмовлятися від планів введення 75%-го податку на французів, чий річний дохід перевищує 1 млн євро, незважаючи на рішення Конституційного суду, який визнав цю міру незаконною.

Суд вважає запропоновані урядом заходи надмірними, а спосіб підрахунку підсумкової суми податку невірним.

75%-й податок, оголошений Олландом під час президентської передвиборчої кампанії, за прогнозами міг принести в скарбницю лише кілька мільйонів євро. Але вже зараз від цієї пропозиції Франція зазнала збитків на десятки мільйонів.

Одним з найяскравіших прикладів «податкової імміграції» стало рішення відомого актора Жерара Депардьє залишити Францію, після того як президент країни Франсуа Олланд оголосив про те, що на доходи понад 1 млн євро буде введено податок в 75%.

Депардьє не перший заможний француз, який вирішив покинути межі країни, щоб уникнути сплати податкових зборів у Франції. У вересні один з найбагатших людей республіки, власник найбільшого в світі виробника предметів розкоші - групи «Луї Віттон-Мое-Хеннессі» - мільярдер Бернар Арно, чий статок, за даними журналу Forbes, оцінюється в 41 млрд доларів, звернувся до бельгійської влади за наданням підданства королівства.

Нагадаємо, французька влада за ініціативою президента-соціаліста Франсуа Олланда мала намір в 2013 році ввести в країні «податок для багатіїв». Він повинен був увійти у великий пакет фіскальних програм, за допомогою якого планувалося збільшити доходи держави більш ніж на 13 млрд євро за 2012-2013 роки. Незважаючи на вердикт КС, що сильно вдарив по іміджу правлячої партії, соціалісти не мають наміру відмовлятися від ідеї підвищити податки для найбільш забезпечених співвітчизників. Як заявив Жан-Марк Ейро, уряд незабаром підготує новий законопроект з урахуванням рекомендацій конституційної ради. !zn

Читайте також:

Депардьє відмовився повертатися до Франції навіть після скасування 75%-ного податку

Французькі мільйонери будуть платити 75%-вий податок

Депардьє зі скандалом відмовився від французького громадянства

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі