Німеччина, Франція і США прокоментували обмін полоненими в Донбасі

Поділитися
Німеччина, Франція і США прокоментували обмін полоненими в Донбасі © ssu.gov.ua
Сьогодні на підконтрольну українському уряду територію з ОРДЛО повернулися 20 осіб.

Німеччина і Франція назвали обмін полоненими в Донбасі важливим кроком до реалізації Мінських угод, говориться в спільній заяві глав німецької та французької дипломатії Гайко Мааса і Жан-Іва ле Дріана.

"Сьогоднішній обмін полоненими на сході України - це важливий крок в реалізації мінських угод і підсумків "нормандського саміту" 9 грудня в Парижі", - йдеться в заяві.

Ле Дріан і Маас привітали зусилля Тристоронньої контактної групи під керівництвом ОБСЄ, яка займається питаннями мирного врегулювання.

"Спеціальна місія спостерігачів ОБСЄ згідно з мандатом повинна мати необмежений і безпечний доступ на всю територію України, у тому числі в області, непідконтрольні уряду", - йдеться в заяві глав МЗС Німеччини і Франції.

Своєю чергою, посольство США в Україні привітало повернення полонених українців на підконтрольну уряду України територію.

"Попри сьогоднішній прогрес, багато українців залишаються ув'язненими Росією та її поплічниками, а Росія продовжує незаконно порушувати суверенітет та територіальну цілісність України. Ми закликаємо Росію негайно звільнити всіх інших українців, які залишаються несправедливо ув'язненими, і повністю вивести свої сили з території України", - йдеться в повідомленні американських дипломатів у четвер.

Також посольство США підкреслило, що Сполучені Штати будуть підтримувати санкції проти Росії поки Кремль не поверне Україні Крим і повністю не виконає Мінські угоди.

Читайте також: У в'язницях "ЛДНР" систематично ґвалтують полонених жінок та чоловіків – Amnesty

Нагадаємо, 8 квітня учасники Тристоронньої контактної групи в ході консультацій досягли домовленості про проведення взаємного обміну не пізніше Великодня.

Вранці 16 квітня розпочався взаємний обмін утримуваними особами між Україною і тимчасово непідконтрольними їй територіями "Л/ДНР", в результаті якого Україна звільнила 20 громадян. Череа пандемію коронавірусу по прибуттю в Україну вони будуть змушені пройти обсервацію.

Поділитися
Дивіться спецтему: Обмін "всіх на всіх"
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі