Німеччина прагне пом'якшити санкції проти будівництва "Північного потоку–2"

Поділитися
Німеччина прагне пом'якшити санкції проти будівництва "Північного потоку–2" "Північний потік-2" - російський проєкт, основна мета якого зробити можливим постачання газу до Європи в обхід газотранспортної системи України © 24 канал
Міністр економіки ФРН впевнений, що цей "економічний проєкт" стане вигідним не лише Росії, але й Європі.

Міністерство закордонних справ Німеччини веде переговори з представниками США щодо послаблення впливу санкцій проти "Північного потоку-2" на компанії, які беруть участь в будівництві. Про це повідомляє міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр.

"Ми говоримо з нашими американськими друзями та партнерами і з російськими про те, як ми можемо обмежити негативний вплив санкцій на німецькі підприємства", - заявив Альтмайєр під час конференції у Берліні.

Очільник відомства додав також, що "Північний потік-2" є економічним проєктом, який покаже позитивний результат не лише для Росії, але й для Європи.

Як вже відомо, США ввели санкції проти "Північного потоку-2" для зупинки будівництва на декілька місяців. Причина в тому, що російські кораблі не зможуть укладати труби замість швейцарської компанії Allseas.

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб, а також громадяни, які мають відношення до роботи суден.

На тлі запровадження санкцій швейцарська компанія Allseas, яка займається укладанням труб для "Північного потоку-2", інформувала про призупинення робіт.

Морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд куб. м на рік повинен пройти від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісепському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Засновником і власником контрольного пакета акцій акціонерного товариства "Північний потік-2" є російський газовий монополіст "Газпром".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі