Новим послом ЄС в Україні стане Матті Маасікас – ЗМІ

Поділитися
Новим послом ЄС в Україні стане Матті Маасікас – ЗМІ Заміна посла є плановою © Wikimedia commons
Кандидатуру естонського дипломата схвалили як на рівні Євросоюзу, так і в Україні.

Новим послом Європейського союзу в Україні стане естонський дипломат Матті Маасікас, він замінить Хюґа Мінґареллі на цій посаді восени. Як повідомляє "Європейська правда", призначення нового посла підтверджують джерела видання.

Вказується, що заміна посла є плановою, про призначення Маасікаса стало відомо на початку червня. Його кандидатуру схвалили як на рівні Євросоюзу, так і в Україні.

Зараз Маасікас є заступником міністра закордонних справ Естонії. З 2011 по 2016 роки очолював представництво Естонії в Євросоюзі, а потім повернувся у Таллінн на посаду заступника міністра з європейських питань.

Як пише видання, у 2005 році Маасікаса призначили послом в Росії, але він не встиг доїхати до Москви у зв'язку з призначенням генсекретарем у Міністерство закордонних справ Естонії.

Крім того, відомо, що в минулому Маасікас працював у помірно націоналістичній партії й підтримував жорстку політику Євросоюзу щодо Росії.

Нагадаємо, що французький дипломат Хюґ Мінґареллі був офіційно призначений на посаду посла Євросоюзу в Україні влітку 2016 року. На цій посаді він змінив поляка Яна Томбінського.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі