Новообрана Рада навряд чи почне працювати до вересня — Богдан

Поділитися
Новообрана Рада навряд чи почне працювати до вересня — Богдан Вибори в Раду відбулися 21 липня
За словами Богдана дата першого засідання залежить від великої кількості процесів.

Голова Офісу президента України Андрій Богдан заявив про те, що до 1 вересня Верховна Рада нового скликання навряд чи почне свою роботу. Він розповів, від чого залежить дата першого засідання новообраного парламенту

"Я юрист і наскільки розумію терміни початку роботи Верховної Ради, то до 1 вересня, вона напевно, не встигне почати роботу", - сказав Богдан під час брифінгу у вівторок.

За його словами, це залежить від великої кількості судових процесів, які не дають Центральній виборчій комісії сформувати в остаточному варіанті склад майбутнього парламенту. Богдан також зазначив, що команда президента активно розробляє законодавчі ініціативи, щоб виконувати передвиборні обіцянки президента України Володимира Зеленського.

У неділю, 21 липня, в Україні відбулися дострокові вибори до Верховної Ради. Вони проходили за змішаною системою: 225 парламентаріїв обираються за закритими партійними списками, 199 – в одномандатних мажоритарних округах. Свої партійні списки у ЦВК зареєстрували 22 партії. У 26 одномандатних округах в анексованому Криму та окупованих районах Донецької та Луганської областей вибори не проводилися.

За підсумками опрацювання ЦВК 100% протоколів у "Слуги народу" 43,16%, в "Опозиційної платформи – За життя" - 13,05%, ву "Європейської Солідарності" - 8,10%. "Батьківщина" отримала 8,18%, "Голос" - 5,82% голосів виборців.

Зазначимо, що на позачергових виборах була зафіксована рекордно низька явка: за даними ЦВК, на дільниці прийшли менше 50% виборців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі