Обрано 180 переможців конкурсу на посади в центральному апараті ДБР

Поділитися
Обрано 180 переможців конкурсу на посади в центральному апараті ДБР Три управління досудового розслідування забезпечили кадрами © depositphotos / heiko119
39 посад залишилися вакантними, на них оголосять повторний конкурс.

На посади в центральному апараті Державного бюро розслідувань (ДБР) обрано 180 переможців конкурсу. З них - 126 слідчих та 54 державних службовців. Як повідомляє у вівторок прес-служба ДБР, 39 посад залишилися вакантними, тому на них оголосять повторний конкурс. Усього до конкурсу було допущено 1646 кандидатів.

Повідомляється, що кандидати пройшли тестування на знання законодавства та співбесіди. Тих, хто подолали прохідний бал, допустили до наступних етапів конкурсу: психофізіологічного дослідження із застосуванням поліграфу та співбесіди. Етап співбесід пройшли 441 кандидат на посади слідчих та 356 – на посади держслужбовців.

Так, за результатами конкурсу забезпечено кадрами три управління досудового розслідування центрального апарату ДБР. Конкурс було оголошено на 152 посади, обрано – 126 переможців, 26 посад залишилися вакантними. З шістьох посад спеціалістів слідчих управлінь обрано одного переможця конкурсу.

Зазначається, що до першого управління - з розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції - оголошено конкурс на 57 посад, обрано – 48 осіб. До другого – з розслідування злочинів, вчинених правоохоронцями та у сфері правосуддя: оголошено – конкурс на 57 посад, обрано – 47 осіб. До третього – управління з розслідування військових злочинів за результатами конкурсу – заповнено 31 з 38 вакансій.

Як повідомляє прес-служба, у конкурсі на 102 посади слідчих взяли участь кандидати, які вже працюють слідчими в інших правоохоронних органах. Обрано 80 переможців. Для кандидатів, які не працювали слідчими протягом останнього року, відбувся конкурс на 50 посад - обрано 46 переможців.

У центральному та семи територіальних управліннях Бюро передбачено 383 посади слідчих: 152 посади в центральному апараті та 231 посада – в територіальних органах. Згідно з квотами, 48,6% слідчих обираються з тих, хто працює на посадах слідчих правоохоронних органах, 51,4% – не працює на посаді слідчого.

Квоти для центрального апарату та територіальних органів відрізняються – у територіальних управліннях для 64% слідчих не вимагається стаж роботи взагалі, 36% - це діючі слідчі у правоохоронних органах. У центральному апараті – 33% не повинні працювати на посадах слідчих протягом останнього року, а 67% - це діючі слідчі.

Нагадаємо, що 18 липня зовнішня комісія завершила конкурс на заняття керівних посад у Бюро. Роман Труба звернувся до директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з проханням провести перевірку 27 кандидатів на керівні посади в ДБР, рекомендовані до призначення після проведення конкурсу.

У своїй статті для DT.UA Олександр Лємєнов, головний експерт Антикорупційної групи РПР, StateWatch зазначає, що не розуміє, на яких правових підставах НАБУ може здійснити перевірку співробітників ДБР.

Детальніше про проблеми з формуванням ДБР читайте в матеріалі Олександра Лємєнова "Фінальні акорди конкурсу в ДБР: що далі?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі