Окружний адмінсуд Києва не знайшов доказів існування коаліції у Верховній Раді

Поділитися
Окружний адмінсуд Києва не знайшов доказів існування коаліції у Верховній Раді ОАСК виніс вигідне Зеленському рішення, про яке DT.UA писало ще в квітні
Рішення, в якому йдеться про відсутність коаліції, винесено за позовом екс-"регіонала" Деркача.

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) виніс рішення, мотивоване відсутністю доказів існування коаліції у Верховній Раді восьмого скликання. Приводом для винесення рішення став позов народного депутата Андрія Деркача, повідомила прес-служба суду в середу, 19 червня.

У лютому 2018 року екс-"регіонал" Деркач подав судовий позов з вимогою зобов'язати коаліцію внести прем'єр-міністру Володимиру Гройсману пропозицію щодо кандидата на посаду міністра охорони здоров'я.

ОАСК відхилив цей позов, мотивувавши рішення відсутністю доказів існування парламентської коаліції, так як вони не були представлені відповідачами. Для цього суд звертався до голів парламентських фракцій "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту" Артура Герасимова і Максиму Бурбаку з вимогою надати поіменний список членів коаліції.

Герасимова і Бурбака як координаторів коаліції Деркач вказав відповідачами у своєму позові. Депутат просив суд визнати протиправною бездіяльність координаторів коаліції щодо незабезпечення внесення коаліцією депутатських фракцій прем'єр-міністру пропозиції про кандидатуру міністра охорони здоров'я", а також зобов'язати Герасимова і Бурбака забезпечити внесення коаліцією пропозиції прем'єру щодо кандидатури голови МОЗ.

Про плани команди Володимира Зеленського використовувати рішення Окружного адмінсуду Києва про відсутність коаліції для обґрунтування указу про розпуск парламенту писав заступник головного редактора DT.UA Сергій Рахманін у статті "Дострокові парламентські вибори – міфи і реалії" ще у квітні.

Конструктором оригінального "капкана для Ради" джерела називають Андрія Богдана – особистого адвоката олігарха Ігоря Коломойського і головного юридичного радника штабу Зеленського, який згодом очолив Адміністрацію президента.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народного фронту" направила до Конституційного Суду подання щодо відповідності президентського указу Основному Закону з проханням розглянути його протягом двох місяців. КСУ приступив до розгляду подання 11 червня.

Якщо КСУ визнає, що указ глави держави не відповідає Основному Закону, то виборчий процес буде зупинено. Докладніше читайте у статті Сергія Рахманіна "Гра в швидкі "шашечки".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі