Органам місцевого самоврядування можуть скоротити терміни оприлюднення рішень

Поділитися
Органам місцевого самоврядування можуть скоротити терміни оприлюднення рішень
Депутати ухвалили у першому читанні відповідний законопроект.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №2228 "Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" щодо зменшення строку оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування" За документ проголосували 298 депутатів.

"Законопроект направлений на вдосконалення положень Закону України "Про доступ до публічної інформації"" щодо зменшення строку оприлюднення проектів нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування з метою оптимізації роботи органів представницької влади, надання суспільству якісної, оперативної інформації для забезпечення більш оперативної та ефективної реалізації прав та інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст", - йдеться у пояснювальній записці.

Зокрема, документ передбачає, що проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 10 календарних днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Згідно з чинним законодавством на оприлюднення відповідних документів дається 20 робочих днів.

Читайте також: МОЗ оновив алгоритми лікування пацієнтів з COVID-19

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Рада також змінила склад кількох парламентських комітетів. Зокрема, до складу комітету з питань свободи слова ввели депутата зі "Слуги народу" Олександра Санченка. А Анатолій Костюха від монобільшості покинув посаду заступника голови комітету з питань молоді та спорту та став членом комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі