Особам старше 60 років не рекомендується виходити на роботу — МОЗ

Відео
Поділитися
Особам старше 60 років не рекомендується виходити на роботу — МОЗ Зараз в Україні діє адаптивний карантин © Андрій Товстиженко, DT.UA
"Люди пенсійного віку повинні перебувати на самоізоляції".

У Міністерстві охорони здоров'я рекомендують особам, які старші 60 років, не виходити на роботу. Винятком стануть лише працівники критичних галузей інфраструктури. Про це під час останнього брифінгу повідомив очільник відомства Максим Степанов.

"У постанові уряду № 391 чітко визначено, хто підлягає обов'язковій самоізоляції, в тому числі і люди з групи ризику - старше 60 років. Там є і виключення, які стосуються в першу чергу людей, які працюють в органах державної влади, місцевого самоврядування, на об'єктах критичної інфраструктури. Всі ці люди можуть працювати і не перебувати в самоізоляції, однак обов'язковим є дотриманні правил, встановлених в країні, зокрема масковий режим, використання антисептиків, соціальна дистанція тощо. Всі інші люди, зокрема пенсійного віку, повинні перебувати на самоізоляції", - сказав він.

Читайте також: Степанов розповів про умови відновлення авіасполучення

Нагадаємо, перший етап послаблень карантинних обмежень розпочався 11 травня. Українцям дозволили відвідувати ринки, перукарні, салони краси, літні майданчики кафе і ресторанів, відкрили парки та дитячі майданчики.

Другий етап ослаблення обмежень стартував 22 травня. Уряд дозволив відновити роботу транспорту і дошкільних закладів, готелів (крім хостелів), проведення спортивних змагань без глядачів і релігійних служб. Наступні етапи заплановані на 1 та 10 червня.

24 квітня уряд оприлюднив п'ятиетапний план виходу України з карантину (діє з 12 березня для профілактики поширення коронавірусу), за два тижні до цього в ZN.UA вийшла стаття Юлії Самаєвої "Розумний карантин", основні тези з якої легко вгадуються в плані Кабміну.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин – рішення щодо пом'якшення або посилення обмежень ухвалює місцева влада з огляду на епідситуацію в регіоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі