Партія Зеленського назвала 10 кандидатів-мажоритарників

Поділитися
Партія Зеленського назвала 10 кандидатів-мажоритарників Президентська партія ще не завершила відбір кандидатів у мажоритарних округах
У "Слуги народу" обіцяють виставити кандидатів на всіх округах, але процес їх затвердження ще не завершений.

Партія Володимира Зеленського "Слуга народу" на з'їзді 9 червня представила своїх кандидатів, які балотуватимуться до Верховної Ради в мажоритарних округах. Голова партії Дмитро Разумков повідомив, що політсила має намір висунути кандидатів в усіх округах, але процес затвердження кандидатур ще не завершений.

Зокрема, на 31-му округу в Кривому Розі балотуватиметься актор студії "Квартал 95" Юрій Корявченков (Юзік), по 25-му округу в Дніпрі – блогер Максим Бужанський, який називав Революцію Гідності "переворотом", принизливо відгукнувся про її учасників та висловлювався на підтримку Віктора Януковича і його поплічників.

По 94-му округу в Київській області балотуватиметься телеведучий каналу Ігоря Коломойського "1+1" Олександр Дубинський. Він гостро критикував політику Петра Порошенка і керівництво Національного банку.

У 212-му і 218-му округах у столиці балотуватимуться лікар-анестезіолог Максим Перебийніс і урбан-активіст Максим Гурін відповідно.

У 48-му окрузі в Краматорську "Слуга народу" підтримуватиме адвоката Тетяну Романцеву.

У 65-му окрузі в Житомирській області партію представлятиме Герой України, ветеран війни в Донбасі Ігор Герасименко.

Художник і підприємець Ігор Кочут балотуватиметься по 68-му окргу в Ужгороді.

У 185-му окрузі в Херсонській області кандидатом від "Слуги народу" буде аграрій Альберт Черепаха, а у 194-му окрузі на Черкащині - ректор Східноєвропейського університету Любов Шпак.

Як повідомлялося, 9 червня в Національному ботанічному саду ім. Гришка в Києві відбувся з'їзд президентської партії "Слуга народу". На ньому представили першу сотню виборчого списку.

29 травня партія "Слуга народу" оголосила про набір потенційних кандидатів у депутати по мажоритарних округах.

Чим раніше відбудуться парламентські вибори, тим більше у Зеленського шансів "завести" до Ради максимальну кількість "своїх" депутатів. Рейтинг партії нині росте не по днях, а по годинах. Без об'єктивних причин, передусім – як наслідок нещодавнього тріумфу, пише у своїй статті для DT.UA Сергій Рахманін.

За даними останнього соцопитування, до Ради проходять п'ять партій. Прохідний бар'єр у 5% долають "Слуга народу" (48,2%), "Опозиційна платформа – За життя" (10,7%), "Європейська солідарність" (7,8%), "Батьківщина" (6,9%) і "Голос" (5,6%). "Силу і честь" планують підтримати 4,3% опитаних, "Громадянську позицію" – 3,0%, "Радикальну партію – 2,4%.

Докладніше про дострокові вибори читайте у статті Сергія Рахманіна "Гра у швидкі "шашечки"" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі