Парубій заявив, що Герасим'юк залишається на посаді першого заступника голови НРТР

Поділитися
Парубій заявив, що Герасим'юк залишається на посаді першого заступника голови НРТР Позицію Ольги Герасим'юк щодо політизації Нацради підтримав і Парубій © відкриті джерела
Разом з тим Парубій заявив, що з розумінням поставився до бажання Герасим'юк покинути Нацрада через імовірність маніпуляцій з переліцензуванням..

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що з розумінням ставиться до бажання Ольги Герасим'юк піти з посади першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, але вона залишається членом Нацради; про це він написав на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

"Підкреслюю, що пані Герасим'юк залишається членом Нацради, призначеною вищим законодавчим органом країни, і готова надалі чесно і сумлінно виконувати свої обов'язки члена Нацради", - сказано в повідомленні.

Разом з тим Парубій заявив, що з розумінням поставився до бажання Герасим'юк покинути пост першого заступника голови Нацради, щоб привернути увагу до неприпустимості маніпуляцій з процесом переліцензування. Він додав, що провів зустріч з Герасим'юк та головою профільного комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторією Сюмар.

Парубій додав, що згоден з позицією Герасим'юк щодо незалежності Нацради від будь-яких політичних впливів, а також з тим, що єдиною задачею структури зараз є можливість "виконувати свою головну функцію – переліцензування цифрових ліцензій".

Раніше Ольга Герасим'юк попросила про звільнення її від обов'язків заступника голови Нацради. Вона мотивувала своє рішення надмірною політизованістю регулятора, і заявила, що при такому рівні політизації діяльності будь-які колегіальні рішення в Нацраді стали неможливі.

Всі засідання Нацради є правомочними тільки при наявності мінімум шести з семи членів. Звільнення Герасим'юк позбавляє засідання і рішення НРТР правомочності - ще один член Нацради, Олег Черниш, вже дуже тривалий час перебуває на лікарняному.

Кабінет міністрів у середині червня цього року в черговий раз продовжив терміни використання аналогового телевізійного мовлення - до 31 серпня 2018 року - для всіх областей, крім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення - 31 липня 2018 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі