Парубія здивував закон Зеленського про імпічмент президента

Поділитися
Парубія здивував закон Зеленського про імпічмент президента
Стефанчук на погоджувальній раді просив внести законопроект до порядку денного.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради парламенту у понеділок заявив, що деякі його законодавчі ініціативи у поданому президентом Володимиром Зеленським проекті закону про імпічмент глави держави його дивують. Про це він сказав у відповідь на заклик представник президента у Верховній Раді Руслана Стефанчука негайно розглянути законопроекти.

Як пише "Українська правда", Стефанчук заявив, що хоче уникнути політичної агітації і буде говорити про те, що турбує команду нового глави держави. Зокрема він нагадав, що минулого тижня Зеленський вніс Ради законопроект про імпічмент та направив лист на ім'я голови Верховної Ради з проханням невідкладно розглянути проект закону про внесення змін до статті 180 Конституції щодо недоторканності народних депутатів.

"І крім цього минулого тижня ми внесли на реєстрацію законопроект про внесення змін до закону України про вибори народних депутатів щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців", - додав представник президента.

Стефанчук звернувся до парламентарів з проханням про співпрацю по цих законопроектах, оскільки вони були визначені як невідкладні.

У свою чергу Парубій відповів, що виступи на погоджувальній раді це не агітація, а позиція голів фракцій, які здобули довіру у суспільстві, і додав, що його дивують деякі ініціативи президента Зеленського.

"Всі законопроекти, які були запропоновані президентом, звичайно будуть запропоновані внести у порядок денний сесії, хоч деякі законодавчі ініціативи дивують. Зокрема, закон про імпічмент - це просто переписані норми українського регламенту. Але, зважаючи на потужну законодавчу діяльність президента, навіть цей законопроект ми запропонуємо включити у порядок денний сесії і звичайно усі законодавчі ініціативи президенти, які визначені як невідкладні, ми будемо розглядати у сесійній залі", - наголосив він.

Як повідомлялося, 29 травня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону про імпічмент. Крім того, кілька законопроектів про імпічмент було зареєстровано народними депутатами. За кілька годин до Зеленського проект закону подав депутат від БПП Олексій Гончаренко.

Спікер Андрій Парубій пообіцяв, що Рада приступить до розгляду президентського законопроекту відразу ж після його реєстрації, однак минулого тижня його на розгляд не ставили.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі