Підрив незалежності НБУ зашкодить довірі інвесторів – посли країн G7

Поділитися
Підрив незалежності НБУ зашкодить довірі інвесторів – посли країн G7 © Number 10/Flickr
Таку заяву посли "Великої сімки" зробили щодо проекту постанови з критикою Нацбанку.

Посли країн "Великої сімки" взяли до уваги проект постанови з критикою Національного банку, який на цьому тижні одобрив профільний комітет Верховної Ради. У заяві, опублікованій у Twitter, посли вказали на те, що Встановлення незалежності центрального банку було однією з найважливіших реформ, проведених українським урядом після Революції Гідності.

Посли країн G7 зазначили, що НБУ допоміг досягти макрофінансової стабільності, вирішити важку банківську кризу та відновити довіру до банківського сектору, затьмарену самоуправством та корупцією.

"Підрив незалежності НБУ вплине на українців, зашкодить довірі інвесторів і поставить під загрозу міжнародну підтримку зусиль українського народу в побудові безпечної, успішної і демократичної країни", - йдеться у заяві.

Читайте також: Нормативи НБУ порушують 10 українських банків

Нагадаємо, Верховна Рада дала оцінку роботі Національного банку в минулому році та на початку 2020 року. Згідно з текстом постанови Ради про доповідь голови Нацбанку встановлено, що НБУ не виконав повною мірою своєї основної функції. Також в документі зазначено, що доцільно утворити Тимчасову слідчу комісію ВР з питань розслідування діяльності керівництва НБУ та керівництва Фонду гарантування вкладів фізосіб у 2014-2019 роках.

Як повідомило ZN.UA джерело у профільному комітеті ВР, текст даної постанови погоджено у четвер, 17 червня, профільним комітетом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі