Після свят: у ЦВК визначилися з датою оголошення результатів виборів президента

Поділитися
Після свят: у ЦВК визначилися з датою оголошення результатів виборів президента Офіційні результати виборів оприлюднять, імовірно, 30 квітня
Серед основних причин відстрочення - великодні свята та необхідність перевірки наявності незавершених судових розглядів.

Офіційні результати голосування українців у другому турі виборів голови держави буде оголошено орієнтовно після Великодня – 30 квітня, повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко.

За словами Радченка, основними причинами відстрочення дати оголошення результатів є великодні свята і перевірка відсутності незавершених судових розглядів.

"Ви знаєте, не хочемо прогнозувати з огляданням на два фактори. Перший фактор - це все-таки не Бог зна що, тому мовчимо, а другий фактор - це, звичайно, свята. І третій фактор - є ще один, який поки не відбувся, але ми мусимо дотриматися чистоти процедури", - цитує заступника голови ЦВК "Кореспондент".

Після отримання оригіналів протоколів окружних виборчкомів (так званих протоколів із мокрими печатками – ред.) ЦВК звернеться до органів судової влади "щоб переконатися, що ніде не має позовів, чи немає ніде незавершених судових справ".

"І тільки після того, як все буде чисто, всі процедури буде завершено, ЦВК встановить результат, і, власне, тому ми і називаємо орієнтовну дату цього встановлення - 30-го числа", - резюмував він.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Результати обробки ЦВК 99% електронних протоколів свідчать про те, що в другому турі виборів президента України за Володимира Зеленського проголосували 73,23% виборців, за Петра Порошенка - 24,45%.

Міжнародні спостерігачі визнали президентські вибори в Україні демократичними й такими, що відповідають міжнародним стандартам. А голова міжнародних спостерігачів від Європейського парламенту Ребекка Гармс наголосила на тому, що другий тур виборів відбувся мирно й відповідно до встановлених норм.

Докладніше про президентські перегони читайте в нашій спецтемі "Вибори-2019".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі