Під Кабмін із Луганська їдуть півтисячі чорнобильців

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У сьогоднішній акції протесту чорнобильців у Києві візьмуть участь близько 500 ліквідаторів аварії з Луганської області. Про це повідомили в обласній організації «Союз Чорнобиль України».

Вчора луганські ліквідатори виїхали до Києва. У той же час чорнобильці продовжують акцію біля будівлі облдержадміністрації. У сквері як і раніше стоїть намет, в якому по черзі чергують учасники ліквідації аварії на ЧАЕС. Чергові повідомили, що завтра, 29 листопада, о 10.00 у сквері зберуться ліквідатори, щоб підтримати акцію у Києві і висловити свою думку щодо подій у Донецьку у зв'язку з ліквідацією наметового містечка.

Під час програми «Відверто з губернатором» на місцевому телебаченні голова ОДА Володимир Пристюк висловив думку, що Кабінет міністрів вирішить проблему чорнобильців протягом 1-2 тижнів. За його словами, влада продовжує проводити консультації з чорнобильцями.

«Вони розуміють, що їхня проблема загальнодержавна, і просять лише про одне - швидше вирішити її. Проблема, пов'язана з пенсіями, знаходиться у площині Кабміну. На жаль, робоча група працює дуже повільно. Я думаю, що протягом тижня-двох це питання буде вирішено», - підкреслив губернатор.

16 листопада у Луганську представники обласної організації «Союз Чорнобиль України» провели мітинг на захист своїх прав і встановили біля будівлі облдержадміністрації намет.

Нагадаємо, на сьогодні на 10.00 запланована акція протесту чорнобильців та інших пільговиків біля Кабміну. У цей же час почнуться акції солідарності у Донецьку, Луганську, Львові та інших містах.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі