Поліграф-шоу: Дубінський і Арахамія проходять детектор брехні в прямому ефірі

Поділитися
Поліграф-шоу: Дубінський і Арахамія проходять детектор брехні в прямому ефірі Жодних правових наслідків проходження депутатами поліграфа не буде © Телеканал «24»
Результати проходження поліграфа обіцяють оприлюднити в понеділок.

Народні депутати від фракції "Слуги народу" Давид Арахамія і Олександр Дубінський ввечері в середу, 23 жовтня, почали проходити дослідження на детекторі брехні. Необхідність проходження поліграфа у фракції пояснюють підозрами щодо того, що представники президентської політсили – члени податкового комітету Верховної Ради - могли взяти хабар за голосування на користь депутата Антона Яценка з групи "За майбутнє".

Тестування Дубінського почалося близько 20:00. У коментарі журналістам депутат заявив, що результати дослідження будуть готові пізніше ввечері, передає Liga.net.

У свою чергу, "Новое время" повідомляє, що їх опублікують у найближчий понеділок, 28 жовтня, після аналізу спеціаліста-поліграфолога.

Раніше голова фракції Давид Арахамія повідомляв, що поліграф пройдуть всі 11 членів податкового комітету зі "Слуги народу".

Тим часом, депутат Олександр Качура заявив, що вже пройшов поліграф. Тестування транслювалося на його сторінці у Facebook.

18 жовтня більшість членів податкового комітету проголосували проти винесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про ліквідацію корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості, що, за даними ЗМІ, пов'язана з близьким до олігарха Ігоря Коломойського депутатом Антоном Яценком.

За словами ексдепутата Сергія Лещенка, деяких депутатів від "Слуги народу" простимулювали хабарями у 30 тисяч доларів.

23 жовтня, САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара 11 депутатами. Розслідувати справу доручили НАБУ.

За даними "Української правди", двоє депутатів звернулися до правоохоронних органів, висловивши готовність дати свідчення про хабарі в парламенті.

Тим часом у фракції "Слуга народу" ініціювали проходження членами комітету перевірки на поліграфі. Першим озвучив це вимога президент Володимир Зеленський, який перебуває з робочим візитом в Японії. Зазначимо, що жодних правових наслідків проходження поліграфа депутатами не буде.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі