Поліція США заарештувала сотню противників соціальної нерівності

Поділитися
Понад 100 учасників руху "Захопи Уолл-стріт" заарештовані і двоє поліцейських постраждали під час розгону акції протесту у місті Окленді в американському штаті Каліфорнія, повідомляє місцева газета "Сан-Франциско кронікл".

В акції протесту взяли участь близько 400 осіб. Вони хотіли надати підтримку активістам "Захопи Уолл-стріт", які розбили у центрі наметовий табір. У вівторок поліція наказала демонстрантам залишити центр, оскільки умови в таборі стали антисанітарними.

Маніфестанти протестували проти корупції у країні, засилля фінансових інститутів, високого рівня безробіття і, найголовніше, соціальної нерівності.

Поліцейські застосували сльозогінний газ і світлозвукові гранати для розгону демонстрантів, які зібралися в центрі міста біля будівлі міської ради Окленда. Деякі учасники протесту закидали поліцейських фарбою.

Протест американців під гаслом «Захопи Уолл-стріт», що почався у Нью-Йорку 17 вересня, швидко підхопили інші країни. Подібні акції почалися в Італії, Німеччині, Швеції, Великобританії, Австралії, Філіппінах і у Новій Зеландії. Окрім цього, своїх співгромадян підтримали жителі Лос-Анджелеса, Майамі і Вашингтона. У Римі мирні акції переросли в погроми: протестуючі закидали будівлі банків «коктейлями Молотова» і підпалювали автомобілі. У Лондоні до протестів проти фінансових інститутів приєднався Джуліан Ассанж.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі