Половина українців – проти планів влади поновити змішану виборчу систему

Поділитися
Майже половина українців (48,9%) висловилась проти введення змішаної системи на парламентських виборах, визнавши, однак, при цьому, що діючу пропорційну виборчу систему з закритими партійними списками необхідно змінити. Про це свідчать данні соціологічного дослідження Лабораторії законодавчих ініціатив та компанії TNS в Україні.

При цьому лише 22,5% респондентів висловилось за те, щоб обирати депутатів до Верховної Ради за тією ж системою, що й на двох попередніх парламентських виборах.

В той же час 27,6% опитаних виступили за те, щоб наступні вибори до парламенту відбувалися за такою ж виборчою системою, як останні місцеві вибори (за змішаною системою).

Нагадаємо, що змішана система діяла в Україні до парламентських виборів 2006 року. Вона була поновлена на місцевих виборах 31 жовтня 2010 року, при цьому по мажоритарних округах «успіху» досягали здебільшого провладні кандидати. Про повернення до мажоритарної системи неодноразово висловлювалися представники Партії регіонів, а нещодавно - і президент Віктор Янукович.

Під час соціологічного дослідження Лабораторії законодавчих ініціатив та компанії TNS в Україні було опитано 1200 респондентів віком від 16 до 75 років в більш ніж 80 населених пунктах всіх типів та в усіх регіонах України. При опитуванні витримані квоти за статтю й віком. Час проведення польового етапу дослідження - з 2 по 10 лютого 2011 року. Математична точність вибірки становить +/- 3%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі