Помпео і Крамп-Карренбауер підкреслили важливість співробітництва США та Німеччини в рамках НАТО

Поділитися
Помпео і Крамп-Карренбауер підкреслили важливість співробітництва США та Німеччини в рамках НАТО Помпео вважає, що безпека в Європі та світі залежить від НАТО © Державний секретар США Майк Помпео/Twitter
Держсекретар США і міністр оборони Німеччини обговорили і питання України, але не розкрили деталей

Майк Помпео підтвердив свою думку про те, що НАТО продовжує грати найважливішу стратегічну роль у забезпеченні стабільності в світі.

Держсекретар США Майк Помпео і міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер в ході зустрічі, що відбулася в Берліні, відзначили важливість зміцнення співпраці двох країн в рамках НАТО, повідомив американський держдепартамент.

"Держсекретар і міністр оборони підкреслили необхідність зміцнення американо-німецького співробітництва, в тому числі в рамках альянсу НАТО, і погодилися з тим, що розподіл тягаря (на утримання фінансового альянсу - ред.) має велике значення для протидії загрозам трансатлантичної безпеки, а також глобальної безпеки", - йдеться в повідомленні Держдепу.

Сторони також обговорили питання, що стосуються Сирії, України, Ірану, Росії і Китаю, зазначив держдеп, не наводячи подробиць.

Питання, що відносяться до НАТО, стали предметом обговорень світових політиків після заяв президента Франції Еммануеля Макрона, який засумнівався в життєздатності Північноатлантичного альянсу.

Берлін та Вашингтон підтримують боротьбу президента України Володимира Зеленського з корупцією та мають намір і надалі надавати підтримку Україні у цьому, заявили міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас і державний секретар США Майк Помпео під час спільної прес-конференції в Лейпцигу.

Американська адміністрація, додав Помпео, як і Європа, прекрасно розуміють небезпеку тих викликів, які несе в собі корупція в Україні, і буде всіма силами допомагати Україні подолати це.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі