Порошенко анонсував кадрове призначення в РНБО замість Гладковського

Поділитися
Порошенко анонсував кадрове призначення в РНБО замість Гладковського Сьогодні Порошенко повинен назвати ім'я того, хто замінить Гладковського © Микола Лазаренко
Президент заявив, що підпише указ про призначення вже сьогодні.

Президент Петро Порошенко повідомив про майбутнє призначення до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) людини, яка одночасно очолить комісію з оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва. Про це він заявив у вівторок, 12 березня, на форумі у Києві.

"Сьогодні я підпишу указ про одне дуже важливе кадрове призначення до Ради національної безпеки і оборони України людини, яка буде одночасно очолювати комісію з оборонної промисловості та військово-технічного співробітництва. З'явиться людина, яка буде безпосередньо займатися питаннями переозброєння Збройних сил та інших військових формувань і питаннями нашого співробітництва з НАТО", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що 4 березня президент звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО і голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Раніше команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала матеріал Лесі Іванової про масштабні розкрадання в "Укроборонпромі", до яких причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема, перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з бізнес-партнерами Віталієм Жуковим й Андрієм Рогозою, а також нинішній голова "Укроборонопрому" Павло Букін.

Відзначимо, що голову "Укроборонпрому", а також трьох з п'яти членів наглядової ради держконцерну призначає президент.

7 березня співробітники НАБУ провели обшуки у Олега Гладковського та його сина Ігоря в рамках розслідування розкрадань в оборонній сфері. Також провели обшуки у інших фігурантів справи – Жукова та Рогози.

"Дзеркало тижня. Україна" неодноразово публікувало матеріали про корупцію та масштабні зловживання в оборонному секторі. Докладніше читайте у матеріалі "Злочинні схеми в оборонпромі: чому розслідування Bihus.Info не може бути фейковим" та статті Дмитра Менделєєва "Мародери країни відрубаних рук".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі