Порошенко не прийде на допит в ДБР через виклик у форматі "відосиків"

Поділитися
Порошенко не прийде на допит в ДБР через виклик у форматі "відосиків" Порошенко вважає неприйнятним виклик через "видосики" © eurosolidarity.org
Адвокати п'ятого президента хочуть, щоб Бюро вручало виклик згідно із законом.

Адвокати п'ятого президента Петра Порошенка заявили, що допит 29 травня не відбудеться, оскільки виклики у форматі "відосиків" на сайті ДБР" не передбачені законодавством, повідомляє пресслужба "Євросолідарності".

"На завтрашнє число, на 29 травня, ДБР хотіло викликати Порошенка на допит по цій справі. Цього допиту не буде з тієї причини, що слідчі ДБР не змогли з дотриманням закону вручити повістки. Вони намагалися ввести в Україні таку практику, щоб вручення повістки можна замінити вивішуванням "відосика" на сайті ДБР з тим, щоб вважати належним повідомленням свідка. Цього не буде", - сказав адвокат Ілля Новіков.

За його словами, "Порошенко безумовно не буде розглядати це як законний спосіб виклику на допит в якості свідка".

"Якщо в ДБР хочуть, щоб до них з'являлися на допит свідки - будь ласка, вручайте порядку з дотриманням закону" - сказав він.

Другий адвокат Порошенко Ігор Головань додав, що КПК передбачає, що повістка повинна бути вручена за три дні до дати явки на допит і при розрахунку цього терміну перший день не враховується.

"Тому якщо людину викликають, наприклад, на 29 травня, повістка повинна бути вручена не пізніше ніж 25 травня", - уточнив він.

Читайте також: "Брехуни з ДБР" — адвокат заявив, що Марина Порошенко не отримувала повістки за чоловіка

Петро Порошенко пропустив щонайменше 30 допитів у ДБР.

26 травня ДБР викликало Порошенко на допит в якості свідка, але він не прийшов. В той день він разом з дружиною Мариною був музеї Івана Гончара в Києві – відкривав виставку картин зі своєї колекції.

Читайте також: "Брехуни з ДБР" — адвокат заявив, що Марина Порошенко не отримувала повістки за чоловіка

Співробітники ДБР взяли будівлю штурмом, виламавши двері. У бюро дії спецназівців вважають прийнятними і звинувачують "адміністрацію музею та інших осіб у перешкоджанні проведенню слідчих дій".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі