Порошенко підписав рішення РНБО про введення воєнного стану в Україні і передав його в Раду

Документ Доповнено
Поділитися
Порошенко підписав рішення РНБО про введення воєнного стану в Україні і передав його в Раду © Сайт президента України
Тепер його має затвердити Верховна Рада.

Президент Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні".

Відповідно до статті 107 Конституції України постановляється

1. Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 року "Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні" (додається, таємно, без пункту 12 - нетаємно).

2. Контроль за виконанням рішення Ради національної безпеки і оборони України, введеного в дію цим Указом, покласти на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Законопроект "Про введення воєнного стану в Україні" вже внесений до Верховної Ради і зареєстровано за. номером №9338. На даний момент текст документа на сайті парламенту відсутній.

Зокрема РНБО у своєму рішенні від 25 листопада запропонував президенту України ввести воєнний стан у країні терміном на 60 діб - з 14:00 26 листопада 2018 року до 14:00 25 січня 2019 року.

Також Міноборони і Генштаб Збройних сил України повинні уточнити Мобілізаційний план ВС в частині обсягів призову резервістів оперативного резерву першої черги і передбачити заходи часткову мобілізацію. Також Генштаб ВС повинен невідкладно "передбачити заходи часткової мобілізації, організувати і провести навчальні збори з резервістами оперативного резерву в необхідних обсягах".

Читайте також: У Меркель закликали Росію звільнити українських моряків і повернути кораблі

Напередодніросійські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксирВійськово-морських Збройних сил України. Поранення дістали шестеро українських моряків з 23 членів екіпажів.

Вночі з 25 на 26 листопада відбулося екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), на ньомуПорошенко ініціював запровадження в Україні воєнного станустроком на 60 днів. На 16:00 заплановане позачергове засідання Верховної Ради щодо цього питання.

Українські правоохоронці переходять на посилений режим несення служби,ЗСУ та СБУ приведені в повну бойову готовність, у море вийшли кораблі Військово-морських сил України.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Дивіться спецтему: Атака РФ на Азові. Введення воєнного стану в Україні
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі