Порошенко пообіцяв Донбасу вільне використання російської мови

Поділитися
Порошенко пообіцяв Донбасу вільне використання російської мови Порошенко: Донбас може вільно говорити російською © Сайт президента України
Український Донбас зможе говорити будь-якою зручною мовою.

Конституційна реформа ще більше розширить повноваження Донбасу як регіону з місцевими громадами та іншими особливостями, зокрема - у питаннях мови.

Про це знову нагадав президент України Петро Порошенко в Сєвєродонецьку.

"Донбас є і буде українським, він буде вільно говорити і українською, і російською мовою. Місцеві громади Донбасу так само, як громади по всій Україні в рамках конституційної реформи з децентралізації отримають додаткові права та фінансові можливості", - зазначив Порошенко.

"Та специфіка кожного регіону, включаючи специфіку Донбасу, буде врахована", - додав він.

Раніше Порошенко неодноразово заявляв, що він особисто і більшість жителів України є прихильниками єдиної державної мови - української. У той же час, Порошенко зазначав, що громадяни України мають право використовувати будь-яку іншу мову, на Донбасі, наприклад, російську.

При цьому, згідно з останнім опитуванням КМІС, майже половина українців готові визнати російську мову другою державною, якщо це допоможе у досягненні миру в Україні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі