Порошенко представив нового голову Донецької ОВЦА

Доповнено
Поділитися
Порошенко представив нового голову Донецької ОВЦА
Ним став генерал Служби безпеки України Олександр Куць.

Президент Петро Порошенко представив нового голову Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Ним став генерал Служби безпеки України Олександр Куць. Представлення відбулося сьогодні, 22 червня, в Краматорську Донецької області.

Президент зазначив, що при виборі кандидатури на посаду голови ОДА керувався двома факторами - забезпечення безпеки на території області та реалізація вичерпного переліку для того, щоб забезпечити її повноцінне життя.

"Ми бачимо, що російські війська грубо порушують Мінські домовленості. Ескалація зростає, але ворог платить за це все більшу ціну. ... Проте тільки за травень і червень російськими військами були обстріляні 22 населених пункти", - зазначив глава держави.

Він додав, що Олександр Куць з першого дня агресії Росії на Донбасі був у зоні АТО у складі бойових груп.

"Це людина, яка рішуче йде в бій, має аналітичний склад розуму, добре відомий на Донбасі. Упевнений в тому, що той досвід, який є, ефективної співпраці з ООС, з силовиками, з нардепами, є безцінним. Перший пріоритет: мир, безпека людей, відновлення інфраструктури та розвиток територій ", - зазначив Порошенко.

Генерал-майор СБУ Олександр Іванович Куц народився 6 серпня 1976 року у м. Ростов-на-Дону і до середини 90-х жив в Росії.

З 21 серпня 2017 року був призначений начальником Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях с. До цього - начальник УСБУ в Донецькій області (з 25 березня 2015 року).

У 2009-2014 роках Куц був заступником начальника Головного відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю (ГВ "К") ГУ СБУ в Києві та Київській області.

У 2014-2015 роках - заступник начальника київського главку Служби безпеки України.

Нагадаємо, 13 червня Порошенко звільнив Жебрівського з посади голови Донецької ОДА і нагородив його орденом "Ярослава Мудрого"V ступеня.

Згодом, 19 червня, Петро Порошенко призначив екс-голову Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського членом комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі