Порошенко спіймав Путіна на визнанні незаконності анексії Криму під час зустрічі з Трампом

Поділитися
Порошенко спіймав Путіна на визнанні незаконності анексії Криму під час зустрічі з Трампом Порошенко прокоментував підсумки зустрічі Трампа з Путіним © president.gov.ua
Президент запевнив, що Україна залишається одним з основних пріоритетів НАТО і США.

Президент України Петро Порошенко, коментуючи заяви президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна за підсумками їхніх переговорів у Гельсінкі, запевнив, що Україна залишається одним з основних пріоритетів в політиці НАТО та Сполучених Штатів.

"Базуючись на моїй зустрічі з Трампом , яка пройшла напередодні на саміті Україна-НАТО, базуючись на документах саміту НАТО, де стоїть у тому числі і підпис американського президента, Україна була і залишається серед перших пріоритетів як НАТО, так і США", - заявив глава держави в ефірі телеканалу ICTV у понеділок ввечері, 16 липня.

Говорячи про заяву Путіна про те, що Росія не збирається повертати окупований Крим, Порошенко зазначив, що Трамп дав ясно зрозуміти, що США та світова спільнота вважають півострів невід'ємною частиною України.

Український президент звернув увагу, що Путін фактично визнав, що анексія Криму була незаконною.

"Путін заявив: ми, росіяни, провели референдум і захопили його (Крим, - Ред.). Ні українці, ні українська влада, ні український народ, а вони провели референдум. Це ще один переконливе доказ незаконної анексії", - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, 16 липня у Гельсінкі відбулися переговори президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. Повноформатним переговорам американської та російської делегації передувала двогодинна розмова Трампа з Путіним віч-на-віч.

На підсумковій прес-конференції Трамп і Путін повідомили, що обговорювали російської втручання в американські вибори, ситуацію в Україні та Сирії, реалізацію Мінських домовленостей, газопровід "Північний потік-2", а також проблему розповсюдження ядерної зброї.

Путін, зокрема, заявив, що Росія не збирається повертати анексований Крим.

Напередодні саміту в Гельсінкі, відповідаючи на запитання журналістів про ймовірність визнання США окупації Криму Росією, Трамп відповів: "Подивимося". А також поклав відповідальність за анексію півострова на свого попередника Барака Обаму. "Президент Обама допустив це", - сказав він.

Своєю чергою прес-секретар Білого дому Сара Сандерс нагадала про те, що Сполучені Штати не визнають окупацію півострова, і санкції проти Росії залишатимуться чинними до тих пір, поки він не повернеться під контроль України.

Детальніше про позицію президента США по відношенню до України читайте у матеріалі Альони Гетьманчук "Трамп і Україна: операція "шок і трепет" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі